שיקום לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

28/02/2012 | 08:01 | מאת: שולה

שלום ד"ר גוטליב, אבי לקה באירוע מוחי קשה לפני כחודשיים הוא מאושפז בבית חולים שיקומי במרכז הארץ, כרגע פלג גוף שמאל כלומר יד ורגל וחצי פנים השתתקו כתוצאה מהאירוע. למעט הזזת הרגל ממש טיפה , אינה הולך ואינו יכול לבצע שום פעולה בסיסית של היום יום, גם יציבות ושיווי משקל נפגעו.הוא כבר חודש בשיקום ונאמר לנו כי מקסימום שמקבלים זה 3 חודשים, ההתקדמות שלו מאוד איטית, ואנו מפחדים שעוד חודשיים לא יספיק בשביל שיחזור לפחות לתפקוד יום יומי עצמאי אלא יצטרך עזרה והשגחה במהלך שעות היום. מה אפשר לעשות לאחר סיום 3 חודשי השיקום ולאן אפשרלפנות שכן ימשיך לקבל טיפולים וכן יוכל לחזור להיות עצמאי בפעולות בסיסיות, אבי עבד כל חייו ורגיל להיות עצמאי בכל מובן המילה.אודה לך על עזרתך

01/03/2012 | 12:11 | מאת: סיון

אפשר לדרוש המשך טיפול זה ניקרא אשפוז יום אבל לעודדו לשתף פעולה כדי למקסם את האפשרויות במסגרת הקיימת לתרגל עימו גם בבית ובזמן הפנוי לבקש טיפולי בריכה מקדם מאוד. ואחכ להגיע לרופא משקם בקהילה ולקבל את סל הטיפולים מהקופה. פיזיוטרפיה,הידרותרפיה -בריכה ועוד בהצלחה

04/03/2012 | 11:10 | מאת: שולה

תודה סיוון. האשפוז יום הוא לאחר מיצוי שלושת החודשים בבית החולים? האם ניתן כבר עכשיו לבקש הידרותרפיה? מי מאשר זאת ?

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי