אירוע מוחי - האם ניתן לצפות לשיפור?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

05/09/2011 | 09:24 | מאת: נטע

סבתא שלי ככל הנראה עברה אירוע מוחי. ככה איבחנו אותה בביה"ח שבו היא מאושפזת. היא בת 74 וחולת דיאליזה. העניין הוא שהאירוע לא היה "פתאומי" אלא היה הדרגתי - במשך כמה ימים היא התלוננה שהיא לא זוכרת חלק מהמילים, לאחר מכן יום שלם דיברה אבל מעט מאוד, יום אחרי זיהתה אותנו ואמרה רק כן ולא ומאתמול בצהריים היא לא מגיבה/מזהה/אוכלת/שותה/הולכת. כלום. יש לציין שהיא לא משותקת - את כל הגפיים שלה היא מזיזה כרגיל. כאמור האירוע מאוד טרי, רציתי לדעת אם לפי דעתך היא מסוגלת לצאת מזה? האם ניתן לדעת אם היא תחזור לזהות אותנו ולדבר בעתיד או שהמצב שלה ישאר ככה לכל החיים? כמו כן, מה עושים במצב כזה? האם היא חייבת שיקום במוסד או שעדיף לה בבית? (מן הסתם עם עזרה, היא לא מסוגלת לעשות כלום לבד אבל אם זה מה שיוציא אותה מהמצב אז כמובן שנלך על זה) יש להתייחס לגיל שהיא בת 74 וכאמור חולת דיאליזה. המון שאלות, אודה לתשובות תודה רבה

06/09/2011 | 09:51 | מאת: עמותת נאמן, נפגעי אירוע מוחי

נטע שלום, לאחר אירוע מוחי צריך ללמוד פעולות רבות מחדש וכמובן לצד המטלה קשה זו צריך לחזור ללמוד לחיות מחדש ולחייך מחדש. אנו נמצאים וזמינים עבורכם לכל שאלה, ליווי במימוש זכויות וזכאויות, קבוצות תמיכה ומועדונים חברתיים- שיקומיים בפריסה ארצית. אני ממליצה לך להתקשר לקו התמיכה שלנו 077-4665213 או להיכנס לאתר האינטרנט שלנו www.neeman.org.il על מנת ללמוד על האפשרויות הקיימות לנפגעי אירוע מוחי בגיל ובאזור של סבתך. מאחלים בריאות ושיקום מוצלח, עמותת נאמן, נפגעי אירוע מוחי

16/09/2011 | 02:32 | מאת: דר' דניאל גוטליב

כלומר יש גם אפשרויות אחרות להביר את מצבה ובמיוחד עם התפתחות הדרגתית של הבעיה הנוירולוגית ואני מניח שרופאיה מודעים היטב לכך- אנצפלופטיה של דיאליזה , כלומר מחלה מוחית משנית להפרעות באיזון המלחים בדיאליזה שיכולה להתפתח באופן כזה והפורגנוזה אז טובה מספיק אפילו להחלמה תוך כדי אשפוז וחזרה למצב הקודם אבל כל מה שנכתב לגבי זכותה לשיקום והחלמה עדיין תופס גם במצב כזה. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי