טיפול בתא לחץ לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

14/06/2011 | 15:03 | מאת: לולי

שלום אימי עברה אירוע מוחי (מפרצת תת עכבישית וצינטור מוחי ) לפני כ-10 חודשים. ב"ה משתקמת יפה. הולכת באמצעות הליכון. נודע לנו על טיפול בתא לחץ בבי"ח אסף הרופא. רציתי לדעת האם יש המלצות על טיפול שכזה ומהי מידת יעילותו. 2. נודע לנו כי יש מערכת ממוחשבת בשם ביונס העוזרת בשיקום ההליכה וכן פרוייקט של אלין במימון השגרירות האמריקאית הנקרא "נעל חכמה". נעל שיש בה חיישנים המזהים כיצד המשתקם הולך וכיצד להדריכו להליכה נכונה יותר. אציין כי אימי ב"ה כבר הולכת כמה מאות מטרים כולל עליות ירידות ומדרגות. האם אמצעים אלו יוכלו לעזור לה? תודה לולי

14/06/2011 | 23:25 | מאת: איציק מעמותת נאמן נלחמים בשבץ

אינני רופא אענה לך על שאלתך רק בעיניין סד לרגל -לא "הנעל החכמה ". ולא בעיניין תא לחץ כי אני לא מכיר נושאים אלו. קיימים בשוק מספר סדים אלקטרוניים המשווקים על ידי מספר חברות.בינהם נס-ביומודוליישן כמיטק ועוד סדים אלו נוחים להרכבה והסרה מאפשרים הפעלה פסיבית של היד ו/או הליכה רציפה כולל עליית מדרגות על ידי שליחת פולסים חשמליים ישירות לשרירי הרגל ו/או היד המשותקות . לשאלתך חברת נס ברעננה מייצרת ומשווקת בארץ סדים אלקטרוניים מכשיר ההליכה L-300 הומצא, פותח ,נוסה ומיוצר בארץ ונמצא בשימוש .המכשיר אינו נמצא בסל הבריאות של נכים כלליים .

24/06/2011 | 18:21 | מאת: דר' דניאל גוטליב

אינני חושב שקיימת הוכחה מדעית לתועלת מטיפול בתא לחץ המערכת של ביונס טובה אבל יקרה ולא מתאימה לכל אחד - בקשו הדגמה של החברה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי