טיסה לחול תוך נתילת כדורי קומודין

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

13/06/2011 | 09:52 | מאת: שי

שלום רב, אמי עברה אירוע מחי קל לפני חצי שנה והובחנה כחולה בפירפור חדרים. מאז היא נותלת כדורי קומודין למניעת קרישה שאלתי היא האם אפשר לקנות לאמא מתנת יום הולדת 60 בדמות טיסה לחופשה קצרה לחו"ל? האם זה מסכן אותה באיזו שהיא צורה?

13/06/2011 | 23:35 | מאת: איציק מעמותת נאמן נלחמים בשבץ

אינני רופא. טיסה לחו"ל אינה דבר פשוט ואפילו מפחידה אדם שעבר אירוע מוחי . אני מציע לך לגשת לרופא נוירולוג עם אמך ולשאול אותו כשאתה מציג בפניו את סיפור המחלה ואת כל הבדיקות האחרונות. . חברת הביטוח חייבת להיות מודעת לתקופה מאז האישפוז האחרון -בהתאם לזה יקבע אם מותר לה להיות מבוטחת ,אבל זה בהחלט לא קובע שמותר לה לטוס.. טיפים מצידי ואני כאמור אינני רופא. טיסה ראשונה שתהיה קצרה ולמקום מפותח עם בתי חולים. לברר ולקחת מספרי טלפון של קונסוליה ובתי חולים בסביבת הטיול. יש חשיבות במנוחה לפני ולאחר הטיסה . לא להרדם להיות בפעילות ללכת בזמן הטיסה במעבר.. אם ההתרגשות גדולה חייבים למצוא דרך לצאת רגועה לטיסה או לא לטוס כלל.. לקחת את התרופות שרגילים לקחת רק על פי המלצת הרופא ולוודא אם ואיך לשנות מינון וכמובן למצוא דרך לבצע בדיקות דם בגלל נטילת קומדין במהלך הטיול . להשתדל לנוע במטוס ולא לשבת במקום ...זה חשוב לכל אחד. לאכול מאכלים פשוטים לא כבדים ,מינימום מלח או חריפים ובהחלט לא חטיפים .לשתות רק מים מינראליים בשום פנים לא קפה או אלכוהול לסוגיו .להשתדל לא לאמץ את הראיה ולא להיות חשופים לתאורה חזקה .אם יש צורך לגרוב גרביים אלסטיות . בקיצור גשו לגוטליב לפני הטיסה.

24/06/2011 | 17:50 | מאת: דר' דניאל גוטליב

ובאופן פרדוקסאלי אימכם הרבה יותר מוגנת כעת עם הקומדין מאשר לפני כן מפני אירוע חוזר. טיסה מוצלחת.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי