שיקום לאחר אירוע מוחי קל

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

08/06/2011 | 15:15 | מאת: סיגל

אבי קיבל אירוע מוחי קל ,הרופאים איבחנו התחלה של פרקינסון אני רוצה שהוא יקבל שיקום אבל רופאת השיקום לא מאשרת שיקום , שאלתי את הרופא שמטפלת באבי מדוע הוא לא אושר לשיקום והיא אמרה לי שרופאת השיקום אומרת שאין לו בסיס טוב לשיקום ,לעומתה רופאה אחרת שם לחשה לי שרופאת השיקום לא אישרה אותו כי היא ראתה שאין לא מספיק מוטיבציה, יש לציין שרופאת השיקום ראתה את אבי שהוא עם חום וחלש דרשתי שרופאת שיקום תראה אותו שוב הרופאה שלו אמרה שהיא תקרא לה שוב אבל זה לא קורה פניתי לעובדת הסוציאלית והיא אמרה לי שאישרו לו שיקום רק לשבוע בבית ריבקה לצערי ממה ששמעתי מאנשים שמכירים את המקום מניסיונם האישי המקום לא מתאים לשיקום אני מסרבת להכניס אותו לבית רבקה ובנוסף ממה שידוע לי אדם זכאי לשלושה חודשי שיקום לפי סל הבריאות מה עלי לעשות תודה מראש

08/06/2011 | 21:22 | מאת: איציק מעמותת נאמן נלחמים בשבץ

שלום אינני רופא. לא ציינת את גילו של אביך.אני מציע לך לפנות דרך האתר של לארגון חולי פרקינסון בישראל להתייעץ עמם מה נכון ביותרלאביך הן מבחינת השיקום המשפר והן השיקום המשמר וחשוב להתחיל אותו מוקדם ככל האפשר. לשאלתך כל מקום בפיקוח משרד הבריאות הינו מקום טוב לשיקום. גם בבית רבקה יש צוות מיומן, מסור ומקצועי ומכשור מעולה כמו בכל בית חולים שיקומי . במידה ויש הפנייה למוסד שיקומי ואביך אינו חש בטוב את רשאית לבקש דחייה . לכשתתחילו בשיקום הצוות במקום יחליט אם להמשיך ולכמה זמן ואכן על פי סל התרופות מגיע לו 3 חודשי שיקום מלא ועוד שיקום יום במידה ויש התקדמות. במידה ויש החלטה שאינה מוצאת חן בעיניך תצטרכי לפנות ליחידה להמשך טיפול במרפאה של אביך עם מכתב המלצה לשיקום מרופא נוירולוג ורופא שיקומי בו יצוין במפורש שאביך מבקש לממש את זכויותיו על פי סל התרופות לשיקום מלא והנו בר שיקום ובמידה והשיקום לא יינתן תחול הדרדרות שתחמיר את מצבו הגופני והנפשי . בבמידה ופנייתך תסורב -פני לנציבת תלונות הציבור של משרד הבריאות הנמצאת בירושלים . נסי גם במרכז השיקום של עזרה למרפא ,בקשי מהם לקבל לבחינה את אביך להתחיל שם טיפול יום שיקומי הניתן במהירות וללא תשלום . רפואה שלימה .

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי