שאלה לגבי אספירין ומירנה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

02/06/2011 | 20:11 | מאת: עדי

שלום ד"ר גוטליב, לפני כעשרה ימים בבדיקת דם אקראית התגלתה אצלי אנמיה (המוגלובין 8.2 לעומת 12.4 לפני כשנה ורבע). הגניקולוג המליץ לי על בדיקת u.s וכן על החדרת התקן מירנה להפחתת הדימומים. בנוסף, לפני כשנה ורבע הופיעה אצלי רדימות ביד ורגל שמאל ולאחר בדיקות מקיפות נשארתי על אבחנה בספק של tia. ליתר בטחון אני מקבלת אספירין אחד ליום (קרטיה 100). שאלתי היא- האם יש סתירה להחדרת התקן מירנה אצלי? ובנוסף, האם יש בעיה להפסיק למס' ימים את האספירין טרם החדרת ההתקן (ובהמשך לפני בדיקות קולונוסקופיה+וגסטרוסקופיה)?בתודה, עדי

04/06/2011 | 20:42 | מאת: איציק מעמותת נאמן נלחמים בשבץ

אינני רופא אספרין +המוגלובין נמוך +רדימות חשודה ב-TIA צריכה לעבור טיפול מעמיק ומיידי ומקצועי דרך רופא משפחה לנוירולוג+ גניקולוג .

12/06/2011 | 05:42 | מאת: דר' דניאל גוטליב

אני מניח מתוך שאלתך שאת בגיל צעיר והרדימות שאובחנה כחשד לTIA הייתה בדרגת חשד נמוכה יחסית בגלל היותך בגיל שבו בד"כ אין בעיות בכלי דם. כעת את סובלת מתופעת לוואי ידועה של השימוש באסגפירין - אבוד דם אם דרך מערכת הגניקולוגית (כלומר בוסתות) ואם דרך מערכת העיכול ועליך לבדוק שוב אצל נוירולוג "ותיק" את הנחיצות של הטיפול באספירין בשיקולי "תועלת-סיכון" כלומר התועלת הלא גבוהה בנטילת אספירין מבחינת החשד הלא גבוה (אני מניח) לTIA מול הסכון (הלא נמוך) לבעיותת בריאות עקב הגעה לאנמיה ניכרת מאוד של 8 גרם אחוז. אנה פני לנוירולוג והתייעצי. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי