בעיה קוגנטיבית

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

31/05/2011 | 08:06 | מאת: אליס

שלום, שאלה בנוגע לאמא שלי, בת 67. לפני כמה שנים היו מספר טראומות משפחתיות (בן אחותה נהרג בתאונת דרכים לפני 8 שנים ואחותה נפטרה בניתוח שגרתי לפני כ-3 שנים). מאז החלה הידרדרות קוגנטיבית קלה יחסית. אך לפני 3 חודשים היא יצאה לפנסיה ומספר חודשים לפני כן ועד היום ההידרדרות ממשיכה ומחמירה. הלכנו לפסיכיאטרית שאמרה כי זו ירידה קוגנטיבית חמורה אך היא לא נגרמה כתוצאה מדיכאון ועל-כן שלחה אותנו למספר בדיקות. (סיטי,א"ב גריאטריה ועוד). תוצאות כל הבדיקות היו בסדר. בינתיים עם כל יום שעובר חלה הידרדרות נוספת שמתבטאת בבלבול, אובדן זיכרון (אפילו איזה יום היום) ולא ניתן להשאיר אותה לבד. שאלתי היא מה עוד ניתן לבדוק? והאם יש אפשרות לשיפור המצב? ואם כן, כיצד? המון תודה! אליס

31/05/2011 | 23:34 | מאת: איציק מעמותת נאמן נלחמים בשבץ

שלום ד"ר גוטליב יענה מההיבט הרפואי . אני אינני רופא. אין ספק ,אמך עברה טראומות קשות ויתכן והן משפיעות כמו שרמזת.. אני מניח שאמך עדיין לא סיימה את הבדיקות המטאבוליות כגון ריכוז מרכיבים שונים בדם כולל הורמונים ,רמת ויטמיני בי-12 בי-6 ועוד מומלץ לך לגשת עמה לרופא/ת המשפחה להביע את בפניו וליישם המלצותיו ויתכן שהם יכללו תוספת תרופתית ,תוספי מזון ואפילו תרופות נוגדות דכאון.. ובינתיים ...למען שיפור איכות החיים יש לי 3 עצות : 1.להתחיל בפעילות גופנית אפילו הליכה כבר היום רצוי עם ליווי של מאמן כושר בעיקר בחוץ ,בחוף הים או בפארק. . 2.להקפיד על תזונה נכונה ומגוונת בליווי דיאטנית קלינית. 3.אתגור המוח במיני תרגילים עם מרפאה בעיסוק . כל אלו ישפרו את המצב .בדוק

12/06/2011 | 05:34 | מאת: דר' דניאל גוטליב

לעצותיו הטובות של איציק חשוב להבין שאבחנה של מחלת מוח ניוונית כמו מחלת אלצהיימר נעשית "על דרך השלילה" כלומר אנו מודאים שאין בעיה שצריך ואפשר לטפל בה כגון חו"ח גידול מוחי, אוטמים מרובים בכלי הדם או חסר ויטמינים או הומרונים שרלבנטיים לזיכרון וכשהכול בסדר ובהנחה שאכן אין דיכאון מאבחנים ירידה קוגניטיבית על רקע מחלת אלצהיימר (בגלל שלא נמצאה בעיה אחרת להסביר את הבעיה) ומטפלים בהתאם כולל תרופות שמאטות התפתחות המחלה (דונופזיל וכו'). כך שעליך להגיע לנוירולוג שיסכם הבדיקות ואם אכן "הכל בסדר" אבל החולה "לא בסדר" יאבחן אלצהיימר ויפנה לטיפול בהתאם. חשוב לציין שבמקרה כמו של אימך שבו החשד לדיכאון , אפילו סמוי, גדול הייתי מטפל למשך שלושה חודשים לפחות בתרופה נגד דיכאון מסוג SSRI ומנסה לראות אם עוזרת. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי