אפשרויות טיפול לאחר שחרור מאשפוז

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

30/04/2011 | 23:04 | מאת: פנינה

שלום, אני אישה בת 70 לאחר 3 חודשי אשפוז במחלקת שיקום בבי"ח בעקבות אירוע מוחי. אני תושבת גבעתיים, וחברת קופ"ח כללית. הואיל ובמהלך האשפוז חל שיפור במצבי, במכתב השחרור מבית החולים המליץ הרופא המטפל על המשך טיפולי פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק אינטנסיביים. אני מעוניינת לשאול: 1. במידה ואני מעוניינת, האם בהכרח רופא המשפחה יפנה אותי לאישפוז יום או שקופ"ח עלולה להימנע מכך? 2. מהם משך ותדירות ממוצעים לאישפוז יום? כלומר, באיזו תדירות שבועית ולמשך כמה חודשים עשוי להימשך אשפוז יום שניכרת בו התקדמות? 3. האם יש מרכזי שיקום רבים בהן אני עשויה להיות בשיקום יום (למשל, באזור מגוריי בגבעתיים) או שיש רק את בית רבקה ורעות? 4. האם אני אמורה לממן את ההסעות לאשפוז היום? בתודה, פנינה

01/05/2011 | 23:08 | מאת: איציק מעמותת נאמן נלחמים בשבץ

שלום פנינה אינני רופא . 1. ההפניה למרכז שיקום של הקופה או שיקום יום בבית חולים או בבית נעשית דרך היחידה להמשך טיפול בקופת החולים בהמלצת רופא המשפחה . קופת חולים יכולה להחליט כי מספיק עבורך טיפול רק מרכז שיקום של הקופה. על מנת לקבל שיקום יום בבית חולים את צריכה לבקש במפורש במכתב דרך הרופא משפחה עם סיבות חשובות.צרפי למכתב את ההמלצה מבית החולים והמלצות ממרופא :נוירולוג,שיקומי,פסיכיאטר,פסיכולוג ועוד.אם ההחלטה לא מוצאת חן בעינייך את רשאית להתלונן בנציבות תלונות הציבור של משרד הבריאות בירושלים. 2.זה משתנה אבל בדרך כלל 3 פעמים בשבוע 4 שעות עד הצהריים למשך מספר שבועות כל עוד יש לדעתם שיפור . 3.יש לקופת חולים כללית מחלקת שיקום יום גם בבית חולים לוינשטיין . יש להם גם מרכזי שיקום של הקופה בבן יאיר ביפו או מגדל המאה באבן גבירול ועוד. אני הייתי מציע לך לאחר שתסיימי את מכסת השיקום יום המגיע לך לפנות למרכז השיקום עזרה למרפא של הרב פירר בבני ברק 03-5777021. 4.אינני יודע רפואה שלימה איציק מעמותת נאמן נלחמים בשבץ www.neeman.org.il

02/05/2011 | 13:19 | מאת: דר' דניאל גוטליב

על חשבונך אבל עזר מציון ועוד ארגונים וולנטריים מתמחים באספקת שירות זה בחינם. פני לעו"ס לקבל פרטים.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי