אירוע מוחי בגיל 42

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

26/04/2011 | 15:21 | מאת: רוני

אימי בת 42 ולפני כשבוע היא עברה אירוע מוחי, היא ישנה צהריים וכשקמה נפלה עקב שיתוק בצד שמאל של הגוף, היא הקיאה ונלקחה לבית החולים הקרוב, כשהייתה בהכרה מעורפלת. משם היא הועברה לאיכילוב, טיפול נמרץ, נוירוכירורגיה. הרופאים בדקו אותה, שאלו אותה שאלות (היא ענתה בתשובות קצרות) והחליטו לחכות עם הניתוח, מכיוון שהיה לה שטף דם בתוך המוח, באיזור מסוכן. יום אחרי זה הם ביצעו את הניתוח והוא נחשב להצלחה. מאז עבר שבוע, בו העבירו אותה למחלקה, הורידו לה את ההנשמה, הזונדה, הקטטר ואת המוניטור שהיה מחובר לראש. היא אוכלת בעצמה, עם קושי ושיעול, שותה בעצמה, מדברת (עם כל יום היא נהיית ברורה יותר) אך צד שמאל שלה עדיין לא פעיל. היא מרגישה כשנוגעים בה אבל היא לא מסוגלת להזיז את הגפיים, רק מעט ולא להרבה זמן. היא בהכרה מלאה, עם זיכרון תקין ומוכנה להלחם על העצמאות שלה. אני רוצה לציין שאמא שלי היא אישה צעירה וחזקה, במשקל תקין והבעיה היחידה שלה הייתה לחץ דם קצת גבוה, היא סירבה לקחת כדורים וניסתה שיטות אחרות (תזונה נכונה וכושר). נאמר לנו שיש 3 מקומות שאנחנו יכולים לבחור מבינהם להעביר שם את השיקום- איכילוב, רעות ובית לווינשטיין. איפה המקום הכי מתאים להתמודדות עם המצב של אימי, בהתחשבות בגילה ובאירוע? ומה הם הסיכויים לחזור לתפקוד מלא בגפיים בצד שמאל ?

27/04/2011 | 12:49 | מאת: איציק מעמותת נאמן נלחמים בשבץ

רוני שלום אינני רופא . אתה מבקש המלצה למקום בו השיקום הכי מתאים לאמך הצעירה שעברה ניתוח ומעוניינת לחזור לעצמה הכי טוב שאפשר . ברוך השם שהיא עברה את האירוע הזה בהצלחה. אין שום הבטחה שהיא תחזור לגמרי לעצמה אבל ככל שתתאמץ יותר היא תצליח יותר . המקום המומלץ לאמך צריך להיות : זמין ,ללא המתנה מיותרת מקום בו אמך תרגיש בנוח לא צפוף מדי (שניים בחדר) עם יותר אנשים בני גילה ושייכים לסוג הפגיעה שלה . עם מכשור אביזרים וצוות מטפלים מנוסה. קרוב למקום בו תתאפשר התערבות ניתוחית במידה של החמרה . מקום בו קיים טיפול וליווי נפשי בהמשך . מניסיון שלי לפי סדר עדיפות מהמומלץ ביותר בית חולים תל השומר , בית חולים רעות, בית חולים לווינשטיין בית חולים איכילוב. לכשתסיים את השיקום (מגיע לה 3 חודשים) ואשפוז יום . פנה למרכז השיקום החינמי של עזרה למרפא בבני ברק.הם עושים נפלאות במיוחד לאנשים כמו אמך. רפואה שלימה איציק מעמותת נאמן נלחמים בשבץ פרטים נוספים באתר www.neeman.org.il

02/05/2011 | 13:14 | מאת: דר' דניאל גוטליב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי