בדיקת סיטי ראש

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

20/03/2011 | 03:05 | מאת: זיוה

לפני כשנה, במהלך הליכה, חשתי כאב פתאומי באזור החיצוני של השוק ושמעתי צליל כאילו משהו נקרע, מתפקע. מאז, אני חשה כאב בהליכה וצליעה. אורטופד אמר שזה כנראה שבר הליכה. כעבור שנה, הוא ראה שאיני יכולה לדרוך על העקב, והפנה אותי לנירולוג. הנירולוג הפנה לבדיקת סיטי ראש. שאלתי היא האם כשנה לאחר הארוע ניתן עדיין לראות עדות בצילום? והאם צילום סיטי ללא חומר ניגודי מספיק כדי לתת אבחנה? תודה רבה מראש על ההתייחסות

20/03/2011 | 13:39 | מאת: דר' דניאל גוטליב

מצטער אבל בצורה המתוארת על ידך ברור שחסרים פרטים כגון ממצאי הבדיקה הגופנית שיסבירו מדוע הנוירולוג מצא לנכון לשלוח אותך לבצע בדיקה של מערכת העבצים המרכזית כאשר תלונתך לכאורה מצביעה על בעיה במערכת העבצים הפריפרית. לעצם השאלה האם יש מקום לבצע את הבדיקה "שנה אחרי" התשובה היא שקרוב לודאי שהבדקיה מתבצעת כדי להדגים או לשול בעיות רבלנטיות גם כיום. בהצלחה.

20/03/2011 | 22:11 | מאת: זיוה

שלום דר' יקר בממצאים הגופניים התקשיתי לקפל את כף הרגל והאצבעות כלפי פנים, וכן איני מצליחה לדרוך על העקב בזמן עמידה (השוק נהיה עקום ואני נופלת לאחור). לפי הממצאים האלה, האם זה מצביע לדעתך על בעיה בעצבים הפריפרים או במערכת המרכזית? באמת חשוב לי מאד לדעת. להתייחסותך אודה מאד.

15/06/2011 | 14:21 | מאת: אביב לוין

בתוצאת סיטי ראש עם חומר ניגוד נכתב שנצפו מספר כלי דם קטנים בסמוך לפיסורה הסילביאנית משמאל (חתך 69) יתכן DVA קטן. מה זה אומר DVA ?

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי