שיקום נוירולוגי לעומת שיקום גריאטרי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

09/03/2011 | 23:12 | מאת: אורי ברנע

שלום, 1. מה הסיבה לכך שיש קשישים לאחר אירוע מוחי איסכמי המופנים לשיקום נוירולוגי ואילו קשישים אחרים, בני אותו הגיל ובעלי אפיונים דומים אחרים, מופנים לשיקום גריאטרי באותו בית החולים? 2. מה עדיף לקשיש בן 69 נטול מחלות רקע, שעבר אירוע מוחי: שיקום בשיקום גריאטרי או בשיקום נוירולוגי? מדוע? בברכה, אורי

11/03/2011 | 23:44 | מאת: איציק מעמותת נאמן -נלחמים בשבץ

שלום אינני רופא מניסיון במחלקה גריאטרית עקר הבעיה הנה הנטל על כל הצוות במיוחד על כוח עזר שטרוד להוביל להחזיר להשגיח ומן הסתם לא יהיה לו זמן לאביך. קיים עומס על האחיות ועל הרופאים שעושים מאבקים לא להפר את מצבו הבריאותי של הקשיש עם מחלות רקע ולא לגרום להידרדרות במצבו. למבוגרים המגיעים למחלקה עם המון מחלות רקע יש יותר בעיות אפזיה,דמנציה, אורתופדיה יש בהרבה פחות כוח פיסי... המטפלים מאמצים את גופם שהמטופלים לא יפלו להם מהידיים ובינתיים הם בעצמם נופלים מהרגליים . לעיתים מחצית מהזמן מבוזבזת על..... החלפת חיתולים. לצערי למבוגרים מאוד יש פחות בני משפחה עוזרים (אלא אם כן הוא עשיר מופלג)והמטפלים כאמור מאוד חוששים ולא מאתגרים אותו מספיק בגלל כל מחלות הרקע ואז במקרה המאוד טוב הם מתקדמים מאוד לאט . וגם קשה למצוא קבוצה תומכת לאנשים כמו אביך שיש לה משמעות מהרגע הראשון לכן בגיל של אביך וללא מחלות רקע עדיף שיקום נוירולוגי שם יאתגרו אותו יותר הוא ימצא יותר אנשים כמוהו וגם צעירים ולצוות הרפואי וכוח העזר יהיה יותר זמין ופחות עייף ויותר נינוח ומחייך.

13/03/2011 | 22:05 | מאת: אורי ברנע

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי