מכשיר h200 ליד

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

21/02/2011 | 23:14 | מאת: ל.ד

ד"ר גוטליב שלום! בהמשך להודעה ששלחתי לך לפני מס' ימים... בקשר לאפשרות לשלוח סרטון, כן יש לי אפשרות האם אני יכול לשלוח לך שתוכל לראות את ההשפעה? אם כן אז לאן אני יכול לשלוח? בנוגע למכשיר הביומוב, מכשיר זה לא ניתן לקחת להתנסות ומה שעשינו זה ללכת פעם בשבוע למרפאת שיקום של "מכבי" ולעשות נסיונות איתו, אמנם נראו ניצוצות של תזוזה בשריר אך כל פעם שהגענו יש צורך לשים את הפדים של האלקטרודות במקום מדויק והפיזיוטרפיסטית/מרפאה בעיסוק לא כ"כ הצליחה וכל פעם קיבלנו תגובה קצת שונה והשימוש לא היה ממש אינטנסיבי כי חלק מזמן הטיפול עבדנו על שיחרור היד. שנית ההתנסות היתה פעם בשבוע למשך חצי שעה-שעה כך שלא ממש ראינו תגובה. לגבי המכשיר L200 המכשיר נמצא אצלנו חודש ויום יום אבי עובד איתו 4-5 שעות (האם זה לא מוגזם מדי?) ובאמת בשילוב הבוטוקס היד מאוד משוחררת אצבעות פתוחות והמצב כיום לא היה כך כבר שנתיים שלוש. לשאלתי העיקרית האם לדעתך במידה ויש שיפור של הורדת הטונוס כדאי לרכוש את המכשיר ויש סיכוי לתגובה אפילו מינימלית ביד בעתיד או ששימוש בבוטוקס באופן קבוע כל 3-4 חודשים יתן את אותה תוצאה? תודה על הייעוץ.

26/02/2011 | 11:26 | מאת: דר' דניאל גוטליב

אינני יודע!! קשה להשוות השפעת בוטוקס להשפעת גרוי חשמלי על הספסטיות ביד אף שהן כלל לא דומות מבחינת מנגנון הפעילות. עבודה של 4-5 שעות ביום נשמעת לי די אינטנסיבית ואני מקווה לפחות שזה לא ברציפות.האם אתה מודע להשפעה של צעידה על הספסטיות ביד? גם זה פקטור להביא בחשבון. ככלל ככל שהיד יותר פגועה הייתי הולך לכיוון השימוש בבוטוקס ובמקרה של יד עם קצת תנועה שהספסטיות לא מאפשרת אותה לכיוון של הגרוי החשמלי. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי