מכשיר h200 ליד

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

15/02/2011 | 14:18 | מאת: ל.ד

ד"ר גוטליב שלום! אבי כבן 54 לאחר אירוע לפני 4 שנים משותק בפלג גוף שמאל. יד לא פונקציונאלית בכלל מהמרפק ומטה עם טונוס גבוהה מאוד. לפני כשלושה שבועות לקחתי את מכשיר הנאסס l200 לאבי לנסיון. המכשיר עובד עליו יפה מאוד יש פתיחה חלקית של האצבעות והיד יותר משוחררת. כמו כן מיד שלקחתי את המכשיר קבענו טור להזרקת בוטוקס לראות את ההשפעה המירבית היכולה להיות למכשיר על אבי במצבו ועשינו את ההזרקה לפני שבוע. כמו כן בשיחה עם הנוירולוגית שלו ועם הנוירולוג שהזריק לו את הבוטוקס נרמז לנו שהכדאיות ברכישת המכשיר נמוכה בטענה ש"גם שריר של אדם מת יכול לזוז בגירוי חשמלי" רציתי לשאול לעצתך אם במידה והמכשיר אכן מראה תזוזה באצבעות ועם המשך של הזרקות בוטוקס כל 3-4 חודשים יש כדאיות לרכוש את המכשיר או שבמילא וזאת גם אנחנו יודעים שהיד לא תחזור לעבוד. האם כדאי עדיין לרכוש את המכשיר לשם שימור המצב הקיים ושיפורו מעט או שהזרקות של בוטוקס ומתיחות אישיות יתנו בגדול אותה תוצאה. אודה לך מאוד על תגובתך

20/02/2011 | 09:36 | מאת: דר' דניאל גוטליב

שאלות לעניין..ראשית כל אני מברך אותך על השילוב של זריקות בוטוקס עם טיפול בגרוי חשמלי כי גם לדעתי הגישה צריכה להיות מתוחכמת ומשולבת ולא כל אחד לחוד. שנית קשה בלי לראות את מצב היד להתייחס באופן אישי להערה ששמעת (אולי תנסה לשלוח סרטון?) אבל ככלל יש דיווחים על הופעת תנועה ביד גם לאחר 6 ו12 חודשים וזאת בעיקר תחת טיפול אינטנסיבי של CIT (מאמץ להפעיל את היד בלי להרשות פעילות של היד השנייה. קרא על כך עוד באתר שלנו "פנאי ובריאות") אבל מן הסתם גם לאחר גרוי חשמלי אינטנסיבי יש מקום לנסות זאת. הטענה שהיד מתה אינה כל כך מוצדקת כי בכל מיקרה מדובר בתאי העצבים המפעילים אותה במוח שנפגעו ולא בשרירי היד עצמם והשאלה הגדולה היא האם אפשר לגרום למרכז סמוך במוח לתפוס שליטה ולהתחיל להפעיל את היד אפילו חלקית. טענה כזו אינה נטולת הוכחות אבל אנחנו רחוקים מלהבין איך זה קורה ובשלב זה הכול ספקולטיבי מאוד (מלבד המחיר של המכשיר..(. הייתי מציע לנסות להתמקח ולקבל המכשיר לעוד תקופת נסיון כדי להתרשם בעצמך מהתועלת שלו ובמקביל לנסות גם מכשיר אחר דומה אבל גם שונה (הוא מעצים את התנועה הרצונית גם אם מינמאלית שאולי קיימת בשירים) של חברת ביומוב גם היא ישראלית. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי