אירוע מוחי-פגיעה קוגנטיבית

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

08/02/2011 | 22:05 | מאת: אהובה

היי,רציתי לדעת אם פגיעה קוגנטיבית בעקבות אירוע מוחי משתפרת עם הזמן ואם כן איך ניתן לשפר את המצב? תודה

10/02/2011 | 16:51 | מאת: איציק מעמותת נאמן נלחמת בשבץ

אינני רופא המצב הקוגנטיבי ניתן לשיפור אבל לא כמו שהיה בהתחלה זה יהיה קשה כמו כל התחלה חדשה. לצורך השיקום יש לפנות תחילה לאבחון הבעיה למומחה בנוירולוגיה כמו פרופסור בורנשטיין ו/או לד"ר גוטליב ו/א ונוירופסיכולוג כמו חנן דויד ו/או לרופא שיקומי המתמחה בפגיעות ראש כמו ד"ר לזרי בקשי לבצע מבחן לצורך קביעת הפגיעה הבעיות קוגנטיביות (קליניות ורפואיות כמו מבחן dual-task ביצוע משימה כפולה באותה עת. עם האבחנה תקבלי ממנו המלצות איתם תגיעי למרפאה בעיסוק שתבצע שוב אבחון משלה ותתחיל בטיפול הארוך. במקביל מומלץ להוציא את הנפגע מהמצב שהוא שואף אליו מן הסתגרות-השתבללות וחוסר רצון מופגן . יש לחשוף את האיש שנפגע לגירויים קוגנטיבים כגון תשבצים,סודוקו,קריאת ספרים כדאי גם לבקש לצרף אותו או אותה למועדון חברים של נאמן . רפואה שלימה

13/02/2011 | 12:34 | מאת: דר' דניאל גוטליב

בדרך כלל בעיות קוגניטיביות לאחר שבץ מוחי משתפרות עם הזמן וזה בניגוד למחלות נוירולוגיות אחרות בהן הם מתקדמות. יותר מזה קצת קשה להגיד ללא תאור מפרוט שלהן. גש לאתר שלנו וקרא עוד על בעיות כאלו ומהמהלך הטבעי של ההחלמה מהן ואם יש שאלות ספציפיות יותר חזור לפורום www.pnaivebriut.com בהצלחה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי