שאלה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

06/02/2011 | 15:18 | מאת: דנה

שלום רב! אחותי בת ה25 עברה אירוע מוחי בצד שמאל..היית רוצה לדעת מה הן ההשלכות? כמו כן ידוע שהדבר אינו קורה בגילהים כל כך מוקדמים..אם כן למה קרה הדבר? ומה המשמעות של זה? היא כרגע מאושפזת איננה כל כך מתקשרת ועייפה רוב הזמן

07/02/2011 | 14:27 | מאת: איציק מעמותת נאמן נלחמים בשבץ

דנה שלום אינני רופא . לצערינו רבים נפגעי ראש ממלחמות ותאונות אבל לשמחתי הם משתקמים מהר ויפה . במקומות כמו לווינשטיין ,בית הלוחם אפשר לראות תפקוד מלא אחד מהם נמצא בעמדה בכירה בבית חולים לווינשטיין. האופק לנפגעי מוח צעירים ממחלה או תאונה או אירוע הינו רחב יותר. בגלל הפלסטיות של המוח ,הן בגלל הגיל הצעיר בו הגוף משתקם יותר בדרך כלל מהר יותר יש משמעות עצומה לשיקום מנטאלי רגשי וזה יוצא לפועל בריפוי באומנות,סדנאות צחוק ,פעילות וירטואלית ,סנוזילן ,איתגור פסיכולוגי . הדרכת המשפחה הקרובה שהינה הסביבה התומכת שמורכבת מ:הורים,אחים חברים מעניקה רוח גבית למטפלים,. ,מבחינת ביטוח לאומי עד השיקום המלא הגופני המנטאלי הרגשי ישנם מוסדות להערכה ולמימון השיקום כמו מכון רקנאטי בכל מיני תחומים עד וכולל לימודים אקדמאיים . יש לפנות לביטוח לאומי לבקש ולמלא טפסים עבור קצבת נכות +ניידות+שרם+תלויים+שיקום

13/02/2011 | 12:29 | מאת: דר' דניאל גוטליב

עלול להגרם מסבות שונות מהמקובל בגיל המבוגר וע"כ חולה כזה עובר ברור רחב במיוחד במתייחס לבעיות בלב, במערכת הקרישה בדם ועוד. אלו דברים המתבצעים כרוטינה בכל מחלקה נוירולוגית ואין לי ספק שגם במקרה הנידון. לעוד פרטים בקשר להחלמה משבץ גש לאתר שלנו www.pnaivebriut.com ןחזור לפורום עם שאלות ספציפיות במידה ותהיינה. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי