שיקום בדיבור לאחר מספר שנים של שבץ

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

23/01/2011 | 17:51 | מאת: מעיין

שלום רב, דודתי עברה שבץ מוחי לפני כחמש שנים לערך, היא עברה שיקום בבית החולים הדסה הר הצופים לאחר המקרה ומאז היא נמצאת בבית, היא משותקת בפלג גופה הימני. כמו כן לא נעשה לה שיקום בדיבור והיא אומרת מילים ספורות. שאלותיי הן: א. האם לאחר זמן כה רב ניתן לשקם? ב. מצבה הכלכלי לא מאפשר תשלום עבור שיקום, ראיתי פרסומת בטלויזיה שמעל גיל 65 מגיע שיקום חינם, דרך מי? כיצד ניתן לברר על כך? תודה רבה.

24/01/2011 | 16:14 | מאת: איציק מעמותת נאמן -נלחמים בשבץ

שלום אינני רופא. אירוע מוחי זה אחד מהמצבים שאפשר לאמר עליהם יום תעזבנה יומיים תעזבך. תרגום יש צורך להתמיד בטיפול אפילו לשימור אחרת המצב יחזור לקדמותו הפחות טוב. אכן במשך השנה הראשונה מתגלה השיפור המשמעותי ובשנים שלאחר מכן עם התמדה עם אנשי מקצוע נחישות אופטימיות יש שיפור איטי יותר. לכן אין שיקום מאוחר מדי. לגבי שאלתך השנייה אין לי מושג מי מגוף שמציע שיקום? רק מגיל 65? חינם? לגבר?לאשה? לאיזה סוג שיקום ? היכן? לכמה זמן ? אבל אני כן יודע שעל פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי ועל פי סל השרותים והתרופות ולאחר שתקבל אישור והפנייה דרך היחידה להמשך טיפול בכל קופת חולים . מגיע לדודתך בכל גיל 12 טיפולי שיקום לפחות בשנה בכל אחד מהמקצועות הפרה רפואיים:קלינאות תקשורת, לריפוי בעיסוק ופיסיותרפיה. המקום היחידי שאני מכיר והנותן למקרים קשים שיקום חינם בכל גיל ולאחר המתנה ארוכה בתור ולתקופה ארוכה ולאחר בדיקת התאמה הינו מרכז השיקום עזרה למרפא בבני ברק של הרב פירר טלפון 03-5777021 ישנם שמגיעים מירושלים לשם זה מעין שיקום יום .

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי