אירוע מוחי בגיל 45

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

20/01/2011 | 19:53 | מאת: kovalexandra

שלום רב לכולם אמי בת 45 עברה לפני כ 3 חודשים אירוע מוחי קשה- פלג גוף הימני שלה היה משותק והיא לא דיברה כלל, יש לציין שלפני כן עבדה בעבודה פיזית מרובה , עכשיו לאחר שלושה חודשים מצבה השתפר אך עדיין לא בשיאו- היא התחילה לדבר לפני כחודש אך רוב הזמן הדיבור נתקע ולא יוצא , בנוסף הרבה פעמים המילים שלה מתבלבלות למרות שהיא יודעת לגמריי מה היא רוצה להגיד הרגל שלה התחילה לזוז גם כן היא והיא התחילה ללכת אך עדיין עם מקל ומאוד לאט. היד לעומת זאת עדיין לא זזה המרפאה בעיסוק אומרת שהיד עובדת אך היא לא יודעת איך להפעיל אותה כעט היא נמצא עדיין בשיקום אך יש שמועות(הרופאים עדיין לא ציינו זאת ) שישחררו אותה עוד כשבועיים יש לציןן שהמצב הכספי לא הכי מלבלב ולכן אני רוצה לשאול אתכם מה עושים למי פונים ואיך בודקים את כל הנושא של ביטוח לאומי, העבודה (היא הייתה עובדת עיריה ) וקופת חולים בבקשה תעזרו כי לי אין אישית את הידע מה לעשות ברגע שתשתחרר בנוסף הצעות לגבי אפשרויות לשיקום יום או כל דבר אחר יתקבלו בברכה תודה מראש נ.ב.- אנחנו תושבי נהריה והיא נמצאת בשיקום בבית חולים נהריה

23/01/2011 | 14:05 | מאת: איציק מעמותת נאמן :נלחמים בשבץ

אלכסנדרה שלום .אינני רופא -אני מתנדב בעמותת נאמן. את מלווה את אימך בשיקום וטוב שכך. בצאת אמך מהשיקום המלא היא צריכה להמשיך לקבל שיקום יום משמר ואם לא אז שיקום במסגרות קופת החולים. לצורך כך את פונה ליחידה להמשך טיפול של המרפאה דרך מזכירות במרפאה ורופא/ת המשפחה . על פי סל התרופות בשנה הראשונה מגיעה לאמך ,היות והיא במצב אקוטי 37 טיפולי שיקום לכל אחת מהמקצועות הפרה-רפואיים . המקצועות פיסיותרפיה(מטרה:הפעלת גוף בתנועה ובישיבה ,מעברים ,עליה בטווחי תנועה ובסבולת,הקטנת ספסטיות,מניעת כאבים ) +ריפוי בעיסוק (תפקוד יומי לבוש רחצה אכילה ,טכניקות זכרון)+קלינאות תקשורת (בליעה,דיבור) בשנה השנייה מגיע לה על פי סל התרופות 12 טיפולים לכל אחד מהמקצועות הנ"ל. יש חשיבות עליונה בהמשך טיפול מנטאלי רגשי קוגנטיבי על ידי תרופות מפסיכיאטר והמשך טיפול מפסיכולוג .זה לא באחריות המרפאה אלא באחריות משרד הבריאות ולכן דירשי המשך טיפול פסיכולוגי -פסיכיאטרי במסגרת בה היתה בשיקום מלא . לגבי שאלתך ובתלות במצבה התיפקודי גופני מנטאלי רגשי הכללי -זכרי שכתוצאה מהאירועי צצים בעיות שלא היו ידועות קודם כמו סחרחורות,בעיות אורטופדיות,חוסר תפקוד ועוד. חזרתה לעבודה מוטלית בספק ועל מנת לשפר ולו במעט באיכות חייה עלייך להיות מוכנה לתקופה לא קלה של מאבקים. ראשית חוכמה רכזי את כל המסמכים הרפואיים שברשותך מאז האירוע ומיסרי אותם למקום העבודה .מגיע לה עקב אישפוזה המלא ב3 חודשים לקבל דמי מחלה לתקופה זו ממקום העבודה ובמידה והיא לא תקבל פני לביטוח לאומי ודרשי מהם שיטפלו בזה. עם אותם טפסים(צלמי)ולאחר 3 חודשים פני למוסד ביטוח לאומי מלאי טפסי בקשה לקצבת נכות מלאה +קצבת תלויים(בן זוג וילדים עד גיל 18 וחיילים בסדיר)כ3000 ש"ח +שרותים מיוחדים(תלוי בתפקודה ) מקסימום 3500 ש"ח +בקשה לקצבת ניידות לאחר 6 חודשים מהאירוע. קצבה עומדת על כ2500 ש"ח לחודש (תלוי במגבלה)+זכאות לפטור מלא ממיסים+זכאות להלוואה עומדת ראשונה על מחיר האוטו.כל זה בתנאי ויש לה רישיון והאוטוהחדש נרכש על שמה. במידה והיא קבלה אירוע בזמן וכתוצאה מהעבודה הגישי בקשה לתאונת עבודה לביטוח הלאומי.. במידה והדירה אינה נגישה ואין לה דירה משלה פני למשרד הבינוי והשיכון דרך ביטוח לאומי לקבלת דירה נגישה. יש לך אפשרות לקבל הלוואה ממשרד הבריאות להנגשת הבית ,את ההנחיות להנגשת הבית תקבלי על ידי מרפאה בעיסוק שתבקר בדירה ותמלא טופס הערכה תפקודית מקופת החולים שלך . במידה ואת זקוקה לייעוץ משפטי חינם פני ללשכת עורכי הדין ובקשי לקשר אותך עם עורכי הדין בשכר מצווה. במידה ואמך רוצה לצאת לפנסייה מקום העבודה יאפשר לה זאת לאחר שתעבירי את כל הטפסים עם המלצות מרופא שיקומי והיא תקבל 75% ממשכורתה המדווחת רק לאחר 3 חודשים. במידה והיא רוצה לחזור לעבודה לאותו תפקיד או אחר את חייבת התייעצות עם נוירולוג ורופא שיקומי (לא רופא תעסוקתי!!!)באיזה תנאים ומגבלות.במקרה שהיא תעבוד סביר להניח שעם חוק לרון ובלעדיו תוך 3 שנים היא תאבד את זכותה לפנסייה ולקיצבת נכות. מגיע לאמך פטור 80% מארנונה הנחה בקו בזק 30% בתחבורה ציבורית עירונית.. רפואה שלימה והצלחה בשיקום איציק מעמותת נאמן פרטים נוספים באתר www.neeman.org.il

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי