חולשה ביד שמאל

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

09/01/2011 | 17:37 | מאת: דנה

שלום אני בת 30. לפני כשנתיים עברתי DVTו PE, וTIA חולף, שהתבטא בכאב ראש חד ועצום שהעיר אותי משנתי וחוסר ראיה על עיין שמאל. MRI(אחרי חודש) הדגים אות פתולוגי בדיקת TCD+הזרקת בועיות יצאה חיובית. מאוחר יותר בדיקת TEE הדגימה דלף דו כיווני מימין לשמאל ומשמאל לימין. יש לי קרשיות יתר- הומוזיגוטית לפקטור II מטופלת בקומדין לכל החיים. כולסטרול גבוהה מטופלת בקרסטור 40 ואזיטרול 10 ולאחרונה הוסיפו לי ניאספן בשל ערכי LDL- 144. מזה כמה חודשים שאני חשה חולשה ביד שמאל. אני עושה שיקום ריאות ומצאתי את עצמי במכשיר משקולות לידיים לא מצליחה להזיז את יד שמאל כמו את ימין. יש הבדל משמעותי. דבר נוסף נרדמת לי היד בשינה בצורה מוזרה. אני מתעוררת מתוך שינה עם חוסר תחושה מוחלטת על היד, היא נורא כבדה..ותחושת נימול. לאט לאט היא מתעוררת בחלקים עד שאני יכולה להזיז את אצבעות היד. כמו כן לפעמים יש לי סתם חולשה על היד וזה הפך להיות מצב שמטריד אותי, עד עכשיו לא יחסתי לכך חשיבות רבה אבל לאחרונה אני שמה לב שאני סובבת סביב היד וזה ממש מציק. בבדיקת רופא היום: ניתן בבירור לראות כי יש הבדלים בהתנגדות בין הידיים. הרופאה לקחה עט ועשתה לי קו לאורך היד אח"כ בשמאל. תחילה לא חשתי בהבדל משמעותי אולם מיד התלוננתי כי בעוד שביד ימין מספר דקות עוד חשתי בקו שנעשה, ביד שמאל כבר לא חשתי בכלום מיד לאחר הגירוי. היא שלחה אותי לנוירולוג וציינה שיהיה משהו טוב... שאלותיי: האם ייתכן שאלו הן שאריות של האירוע המוחי שהיה למרות הזמן הרב שעבר?? האם ייתכן כי באירוע לא היה לי כלל חולשה ולאחרונה מופיע חולשה?? ואם לא, ממה יכול להיות חולשה ככ מציקה על היד?? תודה רבה

09/01/2011 | 17:43 | מאת: דנה

שכחתי לציין כי מאז האירוע נפגע לי עצב בראיה זאת לאחר שלא ככ חזרתי לראות טוב אחרי, נשלחתי לבצע בדיקת עיניים ושם נאמר לי על הפגיעה...

28/01/2011 | 13:11 | מאת: דר' דניאל גוטליב

שאכן מדובר בבעיה של מערכת העצבים המרכזית, כלומר במקרה שלך, תוצאה של פגיעה בכלי דם מוחי אבל כלל חשוב ברפואה הוא ש"מה ששכיח שכיח" ודווקא בגלל שאת מתלוננת על כאב והרדמות ביד לאחר שאת ישנה עליה צריך לבדוק אם לא מדובר בסך הכול בבעיה קלה ולא מסוכנת של חוליות הצוואר הלוחצות על שורש העצב הפונה ליד (מה שנקראה בעיה של בלטי דיסק) ולשם כך עליך להבדק אצל נוירולוג.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי