טיפול במי שאינו עצמאי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

27/10/2010 | 23:10 | מאת: אודי

אחי (בן 56) עבר לפני כ 3 חודשים אירוע מוחי שגרם לשיתוק בצד שמאל (יד, רגל). הוא שהה כחודש בבית חולים (ברזילי באשקלון) ונמצא מזה כחודשיים בבית לוינשטיין. ההתקדמות בשיקום מאוד איטית. למעט שיפור בדיבור ובפנים, אין התקדמות (יד, רגל). קבלנו רמזים בבית לוינשטיין שלא יוכלו להחזיקו שם זמן בלתי מוגבל. לרוע מזלו, אין לאחי בית אליו יוכל לחזור וממנו יוכל לצאת לטיפולי יום (גרוש, גר לבד בשכירות). לא ברור לנו כמה זמן יוכל להישאר בבית לוינשטיין ומה יהיה מצבו כאשר ישוחרר משם. בקצב ההתקדמות הנוכחי, לא נראה שיוכל לנהל חיים עצמאים. האם יש מוסדות / גופים שמטפלים במקרים שכאלו? האם אנחנו צריכים כבר עכשיו להתחיל לחפש פתרונות?

29/10/2010 | 15:44 | מאת: דר' דניאל גוטליב

אם ישאר במצב סיעודי ולפי המתואר קיים סכון שכך יהיה המדינה תיקח על עצמה את הטיפול הכרוני אבל רק לאחר מצוי יכולותיו הכלכליות לכסות טיפול כזה. לא הייתי ממהר לחפש פתרונות אלא להיפך מדגיש את עצמאותו קודם לאירוע (בהנחה שאכן כך היה) ורצון המשפחה להעניק לו כל סכוי להחלמה במסגרת שיקומית שרק אפשר לקבל. גם במוסד הסיעודי אליו יגיע חשוב שיהיה כמה שיותר מסוגל לבטא צרכיו ולעזור לעצמו וגם זה נקרא שיקום. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי