לאחר 2 ארועים מוחיים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

17/10/2010 | 09:30 | מאת: בת 33

בת 33. אני מרגישה לאחרונה שיש לי בעיות ריכוז. אני לא מצליחה לקרוא ספר יותר מ2 עמודים. האם זה יכול להיות כתוצאה מאחד הארועים המוחיים שעברתי?

19/10/2010 | 23:40 | מאת: איציק מעמותת נאמן

אינני רופא. לאחר אירוע מוחי יש לתת למערכת הבקרה =מוח ללמוד מחדש על עצמה ועל הפעולות שאנו מבצעים כגון קריאה ושינון. מערכת הקריאה השינון אינה פשוטה היא מעיפת וצריך לתת לה לנוח בהתחלה הפסקות במרווחים גדולים ובהמשך שיתקצרו עם הזמן. דעי לך שגם העיניים מתעייפות גם בגלל בעיית ריכוז והמיקוד והצורך להעביר וליצור במוח מידע חדש(המוח אבד חלק ממה שלמדת כשהיית תינוקת). מבחינה אנטומית : יש לנו בגוף שתי מערכות (סימפטית ופרה סימפטית)שמאזנות אחת את השנייה וכשעוברים אירוע מוחי צריך ליזום הפסקות ומנוחה בעצמנו יותר מהרגיל בעיקר כי המערכת הסימפטית מכניסה אותך מהר לסטרס גם בגלל הבלבול ,קושי בהבנה ,קושי בקידוד לזכרון קושי בשליפה מהזכרון וצריך לתת לגוף להרגע (מערכת פרה סימפטית) .

26/10/2010 | 08:45 | מאת: דר' דניאל גוטליב

כן, אירוע מוחי עלול לגרום לקושי להתרכז.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי