סיכויי החלמה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

14/10/2010 | 01:53 | מאת: אמיר

שלום ד"ר יקר קרוב משפחתי עבר אירוע מוחי קל כתוצאה ממפרצת לפני כ- 5 חודשים שלאחריו השתקם לחלוטין. בעקבות המלצות הרופא כחודשיים לאחר מכן הוא עבר צינתור יזום ,בכדי לעקוף את המפרצת, שהסתבך בעקבות "חשד למחלת עורקים נדירה". לאחר שהתאושש לחלוטין מהצינתור הקשה כעבור חודשיים בלבד, הוא עבר שוב אירוע לפני כשבוע כתוצאה ממפרצת (במקום אחר) ודימום שהביאו לאיבוד הכרה וכעת הוא מורדם ומונשם בבית חולים במצב קשה. הבחור בשנות השלושים המוקדמות (בחור בריא פרט לעיל), אך הרופאים טענו היום שבעקבות בדיקת הסיטי שביצעו הם כמעט בטוחים שישאר צמח. יש לציין שהוא ברמה 9 בסולם, מדדים יציבים ולמרות שמורדם ומונשם, לפני 3 ימים בלבד הרופאים חשבו שהוא מזיז את כל הגפיים ופותח עיניים והיו אופטימיים מאוד. שאלה 1: האם ע"פ הסיטי בלבד ניתן לקבוע כי אדם ישאר צמח , למרות שהוא עדיין מונשם ומורדם (הרופאים רוצים לחכות עוד מספר ימים עד שיתחילו להעיר אותו). שאלה 2: האם שמעת על בעיית עורקים כזו? משום שהרופאים בעצמם מודים שהם לא יודעים מה הבעיה ואיך ניתן לפתור אותה במידה והוא יצליח לחזור לעצמו. תודה רבה

14/10/2010 | 01:59 | מאת: אמיר המשך

חשוב לציין כי מספר ימים לפני הצינתור ומספר ימים לפני האירוע האחרון בוצעו לו בדיקות יסודיות בביה"ח שקבעו שמצבו מצויין. אולי זו הסיבה לחוסר האונים של הרופאים שלא מבינים איך תוך מספר ימים בודדים חלה התדרדרות שכזו

16/10/2010 | 17:07 | מאת: דר' דניאל גוטליב

1.לפי CT בלבד לא ניתן לקבוע מצב נוירולוגי של אדם מורגם ומונשם. 2. מדובר למיטב הבנתי במחלה נדירה ומאחר שגם לא ציינת מה שמה לא ניתן להביע דעה. 3. העובדה שהייתה תנועה ספונטאנית של גפיים אכן מעודדת והגיל הצעיר פועל לטבתו. חזרי לפורום כשהיהו יותר פרטים ואולי אפשר יהיה לעזור יותר. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי