אירוע טראומטי האם גורם ל CVA ?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

13/09/2010 | 01:41 | מאת: חגיגה

שלום רב לרופא הנכבד: שאלתי האם אירוע חיים טראומטמ כמו פירוק חדר מגורים בקיבוץ לנכה צה"ל בן 82 , אכן יכול להוביל / לגרום לאירוע מוחי? אבי שנאלץ לשהות בבית הורים אצלנו בקיבוץ נאלץ לפנות את חדרו מפאת "מצוקת דיור" בקיבוץ. הוא השיב למנל הקהילה ש "לוקחים לו את התקווה" לשוב להתגורר בחדר זה בו התגורר שנים רבות. *************** שבוע לאחר מכן, לקה בהפרעות בדיבור לא נשלח מיידית לב"ח, אלא רק למחרת בשעת צהריים. 1 ) רציתי לבקש חוות דעתך: לגבי מועד השליחה לבית חולים. 2 ) הקשר בין אירוע פירוק ביתו הקט אותו טיפח לאירוע המוחי שכנראה עבר (הפרעת דיבור) ** חשוב לומר שאבא נשא רסיס מוקש במוחו מאז שנת 49 מלחמת השחרור! בכבוד רב ותודה על התשובה המקצועית. אבא נפטר ביום ו' שעבר.

18/09/2010 | 14:25 | מאת: דר' דניאל גוטליב

לא ניתן לראות באירוע הטראומטי גורם ישיר לשבץ מוחי משום שמדובר במחלה שגורמיה ברורים וידועים. קשר עקיף דרך מתח נפשי הגורם לעליה בלחץ דם יכול תמיד לקרות אבל הוא כללי מדי. הגעה לחדר מיון צריכה להיות מוקדמת ככל האפשר. בברכה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי