לאחר אירוע מוחי - דרכים לטיפול

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

07/09/2010 | 14:12 | מאת: אריק

אבי לקה באירוע מוחי לפני כחודש ועכשיו הוא נמצא בשיקום, וכל צד שמאל יד, רגל, כתף - נפגעו ואין לו יכולת להזיזם אך יש לו תחושה בהם . דבר נוסף וחשוב - יש לו בעיה בבית הבליעה בצד שמאל , בולע רק בצד ימין ,ולכן הוא כרגע עם זונדה . שאלותי : 1. איך אפשר לזרז ולשפר את יכולת הבליעה ? האם מכשיר TENS יכול לעזור ? 2. בשיקום - יש פעילות של תרגול פעם ביום ,האם כדאי להגדיל תדירות פעילות זו? ואם כן במה להתמקד ? בברכת שנה טובה

11/09/2010 | 18:26 | מאת: איציק מעמותת נאמן

אינני רופא. אביך עבר אירוע מוחי והוא כבר חודש בשיקום ,מגיע לו לפי סל התרופות במידה והוא מתקדם 3 חודשי שיקום מלאים וגם בהמשך שיקום יום. בנוסף 12 טיפולי שיקום בשנה לפחות לכל אחד ממקצועות השיקום. .אירוע מוחי מלבד הפגיעה התפקודית,מוטורית,קוגנטיבית,רגשית הינו גם גורם להחלשות הגוף .כך שבד בבד עם השיקום האינטנסיבי בבית החולים יתחזקו לאט מערכות הגוף ,באופן חלקי ובעזרת השם יחזורו לו תנועות ותחושות בצד שמאל. עליך ועל בני המשפחה המוכנים ורוצים בכך מומלץ להביט באופן התרגול ובסוג התרגילים מהפיסיוטרפיסטים ,מרפאים בעיסוק וקלינאי תקשורת ולהמשיך איתו לבד כשהוא יכול !!! לא ללחוץ עליו ולעודדו כל הזמן ,לא הזכרת את גילו ,בגיל מתקדם קצב ואופן השיקום שונה מגיל צעיר . גם בזמן שיש לו זונדה לנסות לעודד אותו באימון באיזור הצוואר והפה,לתרגל דיבור ונשימה נכונה ובליעה נכונה ,כל זאת כדי להתאים לו לפי הנחיית המרפא בעיסוק את המזון הדייסתי כשיהיה מוכן לכך. אין לי מושג לגבי הפעלת הטנס לצורך בליעה אבל יש חשיבות שלא תהיה תלות בו . מאחל לאביך ולכל חלוי וחולות ישראל שנת רפואה שלימה שנת שיקום טובה שנת חזרה לפעילות הכי רגילה שאפשר. איציק מעמותת נאמן www.neeman.org.il

15/09/2010 | 18:42 | מאת: א

למה אתה מתכוון כשאתה אומר שמגיע לו 12 טיפולים שיקומים בשנה מלבד השיקום יום? תודה א

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי