עצירת שתן לאחר ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

05/07/2002 | 23:25 | מאת: שולי

מהן דרכי הטיפול המקובלות במקרה של עצירת שתן לאחר ארוע מוחי?(החולה:אשה בת 72 .הארוע קרה לפני 4.5 שבועות).תודה

14/07/2002 | 20:42 | מאת: ד"ר גוטליב

ראשית מוכרחים לנקז את השלפוחית על ידי צנטר כדי למנוע הצטברות נוזלים בתוכה המשפיעה לרעה על הכלייות וחושפת את החולה לזהומים. לאחר מכן מתחיל תהליך "גמילה" הדרגתי, לעיתים על ידי חסימה זמנית של הצנטר באמצעות חוסם חיצוני ולעיתם על ידי הוצאתו בבת אחת. לעיתים אנו נעזרים בתרופות המאיצות את פעילות השלפוחית (אורוכולין) ובכל מיקרה חשוב לשים לב לכך שלא תגרם השפעה שלילית על תהליך החזרה לפעילות של השלפןחית מצד תרופות שלהן השפעה כזו (תרופות אנטיכולינרגיות). בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי