שטף דם בגזע המוח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

26/06/2002 | 16:05 | מאת: ניר

אבי בן 64 לקה בשטף דם בגזע המוח כיום שבועיים לאחר הארוע הוא נמצא בהכרה חלקית ומסוגל למצמץ בעיניו בלבד רופאים עימם התיעצנו אומרים כי לא ניתן לעשות דבר אלא יש לקוות לחזרה חלקית של חלק מהתיפקודים . שאלותי : האם אכן אין שום טיפול ידוע/חדשני/נסיוני בעולם למצב כזה האם ידוע לך על מיכשור /אביזר שיאפשר לתקשר עמו (דרך מיצמוץ העיניים) בהסתמך על כך שהוא שומע ומבין

04/07/2002 | 17:32 | מאת: ד"ר גוטליב

אם אכן אביך מסוגל לתקשר דרך מצמוץ העיניים והוא משותק באבריו האחרים אז זהו מצב קשה של נזק מוחי בגזע המוחי הנקרא בטרמינולוגיה המקצועית locked in syndrome אני מניח שזה לא נראה לך הזמן המתאים ביותר לקריאת ספרים אבל בכל זאת הייתי ממליץ לך לקרוא ספר בשפ הפרפר ופעמון הצלילה שהוכתב כולו על ידי אדם שסבל ממצב זה באמצעות המצמוץ בעיניו! הוא מתאר שם בפרוט חסר תקדים את כל העובר עליו לטוב ולרע. הספר יצא לאור, בתרגום מצרפתית, לפני כשנתיים. בכל זאת הייתי מציע שקלינאי תקשורת או נוירולוג סבלני יבדוק באיזו מידה אביך אכן מבין ומתקשר משום שלעיתים קרובות אנו מגזימים בהערכת יכולת התקשורת במצבים כאלו והחולה נמצא במצב פחות ערני ממה שנדמה לנו, שקוע בתרדמת קלה, שהיא בבחינת חסד במצב כזה, עד שיתברר אם תפקודים אחרים כמו תנועות הגפיים או שרירי הפנים חוזרים לשליטה. אינני מכיר תרופות נסיוניות למצב ספציפי זה וצריך להתאזר בסבלנות ולספק לו את כל הטיפול התומך המקובל אבל מותר גם, בלי להבייש, ללטף ולדבר כאילו המחלים מבין חלק מהקורה ולאפשר לשמוע מוזיקה דרך אוזניות וכו'. בהצלחה.

04/07/2002 | 17:56 | מאת: ניר

ד"ר גוטליב שלום תודה על תשובתך בזמן שחלף חל שיפור קל במצבו של אבי . א. הוא רוב הזמן בהכרה ועונה נכונה לשאלות ששואלים אותו (באמצעות מצמוץ עיניו) . ב. הוא מסוגל להניע קלות את שתי רגליו ע"פ בקשה (כיפוף ברכיים קל ושרירי כף הרגל) ג. הוא מסוגל להזיז קלות יד אחת ומניע את ראשו לסימון כן או לא ע"פ בקשה. ד. הוא נושם בכוחות עצמו . שאלותי - האם עצם העובדה שהוא מזיז כעת קלות את רגליו מלמדת על יכולת עתידית ללכת (שהרי מגיעות פקודות מהמוח לרגליים) - האם יש משהו שניתן לעשות לעזרתו והחלמתו חוץ מסעד נפשי,עיסוי לגפיים ודיבור אליו. - מתי בד"כ חוזרים התיפקודים לפעולה (אלו שבסופו של דבר אכן חוזרים) כוונתי היא, מבין התיפקודים שכן יחזרו לפעולה מתי בד"כ זה קורה תודה ניר

11/07/2002 | 19:40 | מאת: שרה

שלום ניר שיטת תקשור מאוד יעילה והיא! לחלק את הלוח לשנים חלק ראשון לאלף עד יוד והשני מכף עד תו כאשר רוצים להגיד מילה לדוגמא מגרד שואלים האות הראשונה מתחילה בא" עד י" (כן זה פתיחת העין לא זה סגירה) ואז מתחילים להגיד כ,ל,מ במם פותחים העין ויודעים שזו האות וממשיכים האות השניה מא" עד י" ומתחילים א"ב"ג נעצרים וכך מחברים אות לאות .זה נראה מתיש אבל כשלומדים זה רץ. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי