אבי אובחן כ SYNDROM WERNICKE-KORSAKOFF

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

10/12/2008 | 23:16 | מאת: לורי

שלום רב, אבי אובחן כך על ידי נירולוג , כעת יש לו בעיה בתנועה ברגל, עין, איטיות בחשיבה ודיבור. האם קיים טיפול ( חוץ מויטמין B1) או שיקום מתאים ואיפה ניתן לקבל שיקום, כי קופת חולים לא מממנים עקב האבחון הנ"ל. תודה לורי

12/12/2008 | 06:48 | מאת: דר' דניאל גוטליב

אמנם האבחנה נדירה היום אבל מה הקשר בין האבחנה לנסיון השיקום המגיע לו מקופת חולים כאדם מוגבל מבחינה תפקודית? אני לא מכיר קשר כזה וכדאי שתבדקו שוב את נכונות המשפט "קופת חולים לא ממנים עקב האבחנה הנ"ל" כי נראה לי שהוא מוטעה לעצם השיקום - בהנחה שהטיפול בויטמין B1 יגרום לעצירה ואולי לאיזשהו שיפור בתהליך הדמנטי הרי שהשקום יהיה מבוסס על אותם עקרונות שנהוגים אצל כל חולה נוירולוגי הזקוק להדרכה ותרגול בתפקודי היום יום הבסיסיים ולהתאמה של סביבת המגורים שלו ליכולות הקוגניטיביות והפזיות שנותרו אצלו, קרי התערבות של פיזיוטרפיסטים, מרפאים בעיסוק וכדומה במסגרת צוות רב מקצועי.רצוי במסגרת הטבעיתוהמוכרת של הבית. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי