ארוע מוחי בצעירים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

11/06/2002 | 20:28 | מאת: אריאל

בגיל 13 (1996) עברתי אירוע יחיד שבו חשתי חולשה זורמת בכל גופי, מלווה בקשיי דיבור, הבנה וכתיבה. הארוע חלף לגמרי לאחר שעות מספר. בדמי נמצאה רמה גבוהה של הומוצסטאין. הדיאגנוזה היתה סחיף שהשפעתו נמוגה במהירות. הטיפול- B6, B12 , FOLICACID. ושאלתי: כמה שכיח מקרה מוחי בצעירים? ניתן למצוא לו סיבות שונות מאלו של המבוגרים? או טיפול שונה? על איזה מעקב תמליץ?(הנתונים אינם נוחים, אך נסה) האם בהכרח הנני 'מועד לפרענות'? אם כן, כיצד תמליץ להפחית את סיכויי? מה דעתך על הטיפול בהורדת רמת הומוצסטאין כקשר בהווצרות קריש דם? תודה, אריאל.

13/06/2002 | 13:37 | מאת: ד"ר גוטליב

בכרבע ממקרי השבץ הצעירים מוצאים רמות גבוהות של הומוציסטאין וקושרים אותן למנגנון שבו ארע השבץ. הטיפול כיום מבוסס על מתן הויטמינים שאתה כבר נוטל על מנת להשלים חסרים ולהגביל רמת ההומוציסטאין ויש צורך לעקוב אחריה וכמו כן אחרי מדדים אחרים במשך כל החיים. ישנם כיום בשלבים שונים של בצוע מחקרים המעריכים את מועילות הטיפולים האלו ובעוד מספר שנים תוכל לקבל תשובות יותר מבוססות. עליך להמצא במעקב קבוע של נאורולוג העוסק בתחום של מחלות כלי דם מוחיות באופן ספציפי. אינני יכול לצערי לענות ליתר שאלותיך ביתר פרוט.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי