ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

16/06/2001 | 01:17 | מאת: שרון

רציתי לשאול מהו אירוע מוחי אצל אנשים צעירים ? שמעתי על 3 נשים שהכרתי הכרות רחוקה אבל פחות או יותר סביב גיל 40 שנפטרו מארוע מוחי. ממה שהבנתי בכל המקרים התפתח כאב ראש חזק מאוד ולאחר זמן קצר החולה נפטרה. כיצד אפשר, אם בכלל גילוי מוקדם לפני ארוע ? האם בדיקות כגון אם.אר.איי. או סיטי מוח יכולות להעיד על ארוע שעלולל לקרות ? האם זה יכול לקרות בגלל מום מלידה ? תודה לתשובות לכל השאלות בכבוד רב.

16/06/2001 | 22:38 | מאת: דר' דניאל גוטליב

אירוע מוחי אצל צעירים אינו שונה בעיקרון מאירוע אצל מבוגרים אבל כמובן נדיר הרבה יותר. השוני הוא בעיקר מבחינת הגורמים וזהו נושא רחב מדי להתייחסות במסגרת זו. בקצור רב צעירים הסובלים מאירוע מוחי סובלים לעיתים קרובות מבעיות מולדות או מבעיות לבביות אך יש גם גורמים נדירים אחרים שלא אתייחס אליהם. הבדיקות שהזכרת הן אכן מקובלות בברור של אירוע מוחי בכלל ובצעירים בפרט. מבחינת הסימנים המוקדמים המקובלים הם אינם שונים מאלו של אירוע מוחי בכל הגילאים וכאב ראש אותו הזכרת אינו אחד מהם. עם זאת כאב ראש עז ופתאומי אצל אדם שאינו מורגל בכז הוא בהחלט תופעה הדורשת ברור נוירולגי מיידי שכן הוא עלול בנסיבות מסוימות להקדים אירוע מוחי או בעיות נוירולגיות אחרות. לסכום שבץ בגיל צעיר הינו למזלנו תופעה נדירה.

26/06/2001 | 16:55 | מאת: מרים

לד"ר גוטליב שלום, ביום עיון של נפגעי אירוע מוחי שהתקיים באוניברסיטת חיפה שמעתי את הרצאתך בנושא השיקום לאחר ארוע מוחי, באותה הזדמנות נתתי בידך חוברת שחוברה על ידי ובה העלתי על הכתב את מה שעברתי עם בעלי בשנים שאני מלווה אותו. הייתי שמחה באם אוכל לשמוע ממך באיזה מידה יכולה חוברת כזו לעזור לאלה הנמצאים במצב דומה. אהיה מוכנה להעביר חוברת כזו (בעברית ו/או באנגלית) גם למשפחות נוספות באם יפנו אלי. בתודה, מרים

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי