ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

22/04/2002 | 11:07 | מאת: מנאל

רקע: סכרת לחץ דם גבוה קם משינה עם הגבלת תנועה באצבעות יד שמאל ונימול בפנים צד שמאל הגיע לחדר מיון- קבעו שזה ארוע מוחי בצילום ראש יש שני קרשי דם בצילום דופלר נקבע שצד שמאל 100% וצד ימין 80% ערכו צילום של עורקים c.t הממצא: שינויים תורשתייםבעורק ארטריה קרוטיס --- אני מעוניית בהסבר מה זה אומר? תשובה של רופאי המחלקה שהם צריכים ייעוץ מהמחלקה כירורוג כלי דם. מה זה שינויים תורשתיים? אם אפשר לקבל חומר או הפנייה באנטרנט. תודה מראש מנאל

08/05/2002 | 09:44 | מאת: ד"ר גוטליב

מדובר בחסימה חלקית של העורק המזרים את הדם אל הצד הרלוונטי של המוח (הצד הפגוע) שנגרמה עקב הצטברות השומן הדופן הפנימית של העורק הנגרמת על ידי מחלת טרשת העורקים וגורמי הסכון האחרים עליהןם אנו מדברים שוב ושוב בפורום זה (סוכרת, לחץ דם וכו). מציע שתגשי לאתר האגודה האמריקאית לשבץ ותלמדי את הנושא. WWW.STROKECENTER.ORG בהצלחה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי