ארוע מוחי - צליפת שוט

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

02/07/2001 | 01:16 | מאת: גאיה

בחודש יוני 97 עברתי ארוע מוחי (הייתי אז בת 35 ) אני בחורה בריאה גם כל הבדיקות שעברתי הוכיחו זאת - לא נימצאו סימנים ממה נבע הארוע היום אני לוקחת "קרטיה" רק בשביל השקט הנפשי . כשבוע לפני הארוע המוחי עברתי תאונת דרכים כאשר רכב ניכנס בי מאחור מיד לאחר התאונה הקאתי וגם בבית החולים שוב הרופאים החליטו שזו צליפת שוט ושלחו אותי למנוחה. מכוון שכאבי הצוואר התגברו והחלו להופיע מחושים שונים של אובדן תחושה ביד וברגל ימין הופנתי לניורולוג שהפנה אותי למיון ושם ניתגלה האוטם בצד שמאל של המוח . הייתי רוצה לברר האם יתכן כי צליפת שוט תיגרום לארוע המוחי ? תודה מראש.

02/07/2001 | 13:29 | מאת: adi

גאיה שלום, לגבי שאלה דומה לזו שנשאלה בפורום הנוירולוגיה והנוירוכירורגיה ד"ר דבי אמר שבהחלט כן. הוא טען שכנראה צליפת השוט גרמה לפיצוץ כלי דם במוח והוא זה שגרם להופעת האירוע המוחי. אחפש את התשובה המלאה. עדי

02/07/2001 | 13:41 | מאת: adi

גאיה, הנה התשובה דווקא של ד"ר אשכנזי והוא אומר שלעיתים נדירות נפגע עורק צווארי והוא שולח תסחיף למוח. צר לי על הטעות בדפוס. http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=26&i=6206&t=6192 על כל פנים, תמיד טוב לשאול עוד מישהו.

02/07/2001 | 18:05 | מאת: דר' דניאל גוטליב

אינני מכיר מנסיוני או מהספרות מקרה של צליפת שוט שגרם לשבץ אולם תשובתו של ד"ר אשכנזי מקובלת עלי ברמה התיאורטית ואני מסכים שוב ברמת העיקרון ששבץ המתרחש שבוע אחרי תאונה כזו אצך אדם צעיר הוא בהחלט חשוד כנגרם ולו באופן עקיף על רקע התאונה הנ"ל.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי