לקיחת פלויקס לאחר ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

28/02/2005 | 20:08 | מאת: אפרים

היה לי ארוע מוחי. לדברי הרופאים זה ארוע מוחי קל או חולף. אני לוקח אספרין 325 מ"ג. הומלץ גם ע"י נוירולוג וגם בחדר מיון לקחת פלויקס במקום אספרין. הייתי רוצה לדעת מה דעת ד"ר גוטליב , האם יש עדיפות של פלויקס על אספרין 325 מ"ג? תודה על תשומת הלב והתשובה

04/03/2005 | 20:47 | מאת: דר' דניאל גוטליב

נכון להיום אין הוראה גורפת להעדיף פלויקס על אספירין מלבד אותם מקרים הרגישים לאספירין שאינם יכולים לקחת אותו מסיבה זו. המצב שונה לאחר אירוע לבבי שאז הוכח שיש יתרון מסויים לשלוב של שתי התרופות כשהאירוע קרה תחת אספירין, לפחות בחצי השנה הראשונה אבל איננו כך לאחר אירוע מוחי ומרבית הרופאים והקופות מסתפקים בתוספת פלויקס, אם בכלל, רק לחודש לאחר האירוע. אל תתן לזה להטריד אותך יותר מדי. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי