מעקב

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

04/02/2005 | 18:00 | מאת: DAN

שלום , אני רופא משפחה ורציתי לשאול לגבי תדירות מעקבים במנינגיומה. יש לי חולה שנותחה לפני שנים בשל מנינגיומה פרונטלית. MRI אחרון בוצע ב1999 והיה תקין. היום היא אסימפטומטית ונוירוכירורג אצלו נמצאת במעקב מבקש MRI חוזר ואחרון במידה ותקין. במוקד לא נתנו לה אשור בטענה שאם היא אסימפטומטית -אין צורך בMRI יותר . מה דעתך?

05/02/2005 | 19:12 | מאת: דר' דניאל גוטליב

למה MRI ולא CT? אני חושב שאם נוירוכירורג מבקש CT מוח למעקב מנינגיומה, 5 שנים אחרי הבדיקה האחרונה, הקופה צריכה לאשר את זה, אבל בשביל MRI היה רצוי שהוא יסביר בכתב מדוע הוא זקוק דווקא לבדיקת הדמייה זו. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי