עקצוץ וחרדות.

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

20/01/2005 | 21:20 | מאת: רני

שלום רב, בן 25 חפשתי פורום נוירולוגיה כללי, אך זה היחיד הקרוב שמצאתי. כבר כמה ימים אני סובל מעקצוצים מגרדים בכל חלקי הגוף. אני סובל מטורדנות כפייתית והיפוכונדריה כבר שנתיים וחצי ומטופל בכדורים. קרתי איפשהוא שקיימת דלקת עור עצבית. אם זה המצב או משהו אחר, האם זה יעבור לי? או שיישאר לתמיד, האם זה גורם לנזק אחר? חרד ביותר. תודה.

22/01/2005 | 12:21 | מאת: דר' דניאל גוטליב

יש אינטראקציה בין המצב הנפשי ותופעות עוריות שונות. כדאי לך לפנות לפורום הדרמטולוגי ליעוץ. בהצלחה.

03/02/2005 | 12:30 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 50 ולאחר לידה בניתוח קיסרי התגלתה לי טרומבוזה ברגל וטופלתי בביה"ח ובבית בקומדין. לפני כחודש וחצי הפסקתי לעשן (40 סיגריות ביום במשך שנים רבות), בשבוע הראשון לקחתי זייבן בהמלצת הרופא. בהתחלה הרגשתי טוב אך לאחר מספר ימים היו לי תחושות מוזרות: עירנות מוגזמת, תחושה של זרמים במוח, בלבול, מעין מניה-דיפרסיה ועוד. לאחר שבוע של נטילת התרופה הפסקתי לקחתה ולא חזרתי לעשן. מאז ועד היום יש לי תחושות מוזרות: הרגשתי אובדן שווי-משקל, סחרחורת, חולשה עד כדי פחד לאובדן-הכרה. היום אני מרגישה עצבנות-יתר, אובדן מסוים של תחושתיות, הרגשת נפיחות ובצקתיות מסוימת בכל הגוף - במיוחד בידיים. לא כל הזמן אבל מדי פעם. עליי לציין כי למרות הכל אני מתפקדת כרגיל. תופעה מוזרה נוספת היא שמגיל 27 אני סובלת ממיגרנות סביב הופעת המחזור החודשי ולוקחת אופטלגין. בשנים האחרונות לא היה חודש שהמיגרנה לא הופיעה. עכשיו - זה החודש הראשון שלא הופיעה לי המיגרנה!! אם כי יש תחושות מוזרות בראש כל הזמן!! עלי גם לציין כי אני סובלת מכולסטרול גבוה 264 ולוקחת תרופה להורדתו simvocal 20 מ"ג מזה כ-שלושה שבועות בהמלצת הרופא. לחץ הדם שלי הוא: 140/85. אני גם מרגישה כי עליתי במשקל מאז שהפסקתי לעשן אם כי אני משתדלת לעשות פעילות גופנית. עד עכשיו לא ידעתי אם לקשר את כל התופעות האלה להפסקת העישון, לנטילת זייבן, לגיל המעבר וכד'. לאחרונה עלה בדעתי שאולי קורה לי משהו במוח. מקווה שזה לא שבץ מוחי. לאימי היה אירוע מוחי קל בגיל 65 לערך עליו היא התגברה. אני מאוד מודאגת ממה שעובר עלי וממש לא רוצה לחזור לעשן - אז מה עושים? ומה זה יכול להיות? סיפרתי לרופא המשפחה של יעל תחושותי לאחר נטילת הזייבן והוא לא התייחס אליהן במיוחד. אודה לכם על תגובתכם והמלצותיכם בהקדם האפשרי, דנה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי