סימנים לאירוע מוחי?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

17/01/2005 | 22:51 | מאת: אבי

האם ראיית "ניצוצות" מפוזרות בכל שדה הראיה במשך כרבע שעה יכול להיות סימן של אירוע מוחי? אם כן, מה הבדיקות (CT, MRI, ANGIOGRAPHIA?) שיש לעשות כי לבדוק עם יש "אירוע נוסך בדרך"? תודה

19/01/2005 | 10:13 | מאת: דר' דניאל גוטליב

ניצוצות כאלו, פוטוסקופיות, שכיחות מאוד בהתקף מיגרנה, אפילו ללא הופעת כאב ראש לפניו ובמחלות עיניים שונות ונדירות יחסית כסימן לארוע מוחי. גש להבדק אצל נוירולוג.

26/02/2005 | 21:07 | מאת: טל יצחקי

שלום, אבי בן 66 וקיבל ביום רביעי האחרון ארוע מוחי קל אשר אופיין בתחושת חולשה כללית ותחושה של "הרדמות" היד והפנים ביד ימין. כמובן שלקחנו אותו מיד למיון , ולאחר כשעתיים - שלוש הוא הרגיש כרגיל ( כאילו לא קרה כלום ). לאחר יומים חזרה לו התחושה של הרדמות האצבעות, תופעה זו חולפת לאחר כ- 5 דקות.תופעה זו של הרדמות האצבעות קרתה לו כ-3 פעמים ביום שישי ועוד 3 פעמים למחרת ( היום ). שאלתי היא : 1. מה הסבירות שיקרה לו ארוע חזק יותר ? האם יש נתונים / סטיסטיקה מדויקת בנידון. 2. מה המשעמות שהחלק הרדום הוא בצד ימין. 3. מהם דרכי הטיפול אשר ניתן להעניק לו במקרה כזה. תודה מראש, טל יצחקי 054-5225778 [email protected]

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי