פגיעה מוחית לאחר תאונה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

15/01/2005 | 20:51 | מאת: שירי

ד"ר גוטליב שלום רב, אשמח לעזרתך. ידיד משפחה היה מעורב בתאונה קשה מאוד, כתוצאה ממנו נגרמה לו פגיעה מוחית וידיו משותקות. הבנתי שישנה טכניקה חדשנית שפותחה בארה"ב, שבה "מרמים" את המוח לחשוב שהגפיים הבריאות לא קיימות ובעצם מאלצים אותו להפעיל את הגפיים הפגועות. האם ידוע לך משהו על טכניקת טיפול שכזו? אם כן, האם משתמשים בה בארץ, והיכן?

19/01/2005 | 10:08 | מאת: דר' דניאל גוטליב

FORCED USEשל גפה משותקת נעשה על ידי "קשירת היד הפעילה" (למשל במתלה) ו"הכרחת" היד המשוקת "לנסות" לבצע את הפעולות. זו לא שיטת פלא ולא נס רפואי אלא מדובר במקרים, לא בלתי שכיחים, לאחר אירוע מוחי שבהם היד המשותקת אינה פעילה כפי שהייתה יכולה להיות פעילה משום שהיא "התוונה" בתהליך של LEARNED NON USE, בעיקר אם החולה סבל מהזנחת צד גופנית או מרחבית במהלך הארוע. אינני בטוח שזה רלבנטי לגבי ידידך אבל אפשר לנסות. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי