לד"ר גוטליב דניאל

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

17/11/2004 | 17:48 | מאת: צחי

לכבוד ד"ר גוטליב דניאל א.נ. שלום רב, הנידון: ריטלין שמי צחי, אני בן 22, 53 קילו, מאובחן כסובל מADHD ומטופל בריטלין. עד היום נטלתי ריטלין (רגיל) 20 מ"ג ליממה, לאחר ששהעלנו את המינון מפעם לפעם, 20 מ"ג הכוונה לשני כדורים שנלקחים באותו מועד, בבת אחת, בבוקר. מאחר והוא מספיק לי רק ל 4 שעות ואני סטודנט, הרופא העביר אותי ל ריטלין S.R 20 מ"ג, שני כדורים, הנלקחים גם כן באותו מועד, בבת אחת, היינו 40 מ"ג של ריטלין S.R, המספיקים לשמונה שעות. הכדורים נלקחים באותו הזמן, אין הכוונה לכך שאני לוקח כדור אחד ואחרי שמונה שעות עוד כדור !!! שאלותיי אלייך הן: 1. מדוע אני לוקח שני כדורים של 20 מ"ג ? אחד לא אמור להספיק ? 2. האם הכדור גורם לנזק במבנה ותפקוד המוח, מאחר והוא מוגדר כאמפיטמין ? 3. האם הוא ממכר ? אם כן זה סימן לכך שהוא גורם לנזק ! ואם לא מדוע יצרנית התרופה רשמה שכן ? 4. האם הוא יכול לגרום לחוסר ריכוז וקשב ? כל יום אני חווה תופעה אחרת 5. מדוע כשאני בהשפעת התרופה, אני מרגיש אטום, וחסר כל גמישות קוגנטיבית ? אשמח לתשובתך המהירה בכבוד רב, צחי ס.

21/11/2004 | 07:33 | מאת: דר' דניאל גוטליב

אינני מנוסה מספיק במתן ריטלין כדי לייעץ לך. אני יכול רק להגיד באופן כללי שאינני חושב שנטילת 40 מ"ג מהתרופה היא חסרת תופעות לוואי ואני מניח שיש לכך "מחיר" הן מבחינת יצירת תלות מסוימת והן מבחינת השינויים הביוכימיים במוח. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי