אוטמים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

22/09/2004 | 11:40 | מאת: DAN

אני רופא משפחה ויש לי חולה בת 52 היפרטנסיבית ,שעקב סחרחורת והפרעות הליכה ממושכות עברה MRI מוח שהדגים : איזורי אות מוגבר קלים בחומר לבן, בפונס, אינם ספציפיים, יכולים להתאים לשינוים לאיסכמיים כרוניים משני למחלת כלי דם קטנים. אוטם לקונרי. מעבדה תקינה כולל בי 12, TSH, בירור קרישתיות יתר תקין, אקו לב תקין, קרוטידים נקיים. נשלחה לבדיקות SEP וVER . מה הן הבדיקות , איך מתבצעות ובאיזו שאלה \ או אבחנה מבדלת? ועוד שאלה- באנמנזה שלה יש סיפור של חבלות ראש חוזרות כתוצאה מאלימות במשפחה שעברה מצד בעלה לשעבר שהיכה אותה קשות בבית בין היתר ממש דפק לה ראש בקיר במשך תקופה (מצמרר...) . כל זה היה לפני מספר שנים. האם חבלות מסוג זה יכולות לגרום לשינוים איסכמיים כפי שתואר בMRI?

25/09/2004 | 01:41 | מאת: דר' דניאל גוטליב

האוטם הפונטיני יכול תיאורטית להסביר סחרחורות וחוסר יציבות בהליכה אבל האבחנה הוסקורלית של הבעיות האלו הייתה מתחזקת אם היו גם תלונות אחרות ספציפיות לעצבים הקרניאלים כמו ראייה כפולה, הפרעות דבור או בליעה או אם היו בבדיקה הנוירולוגית ממצאים ספציפים לעצבים קרניאלים או לתפקודי המוחון, אחרת התלונות יכולות באותה מידה להיות משניות לבעייות של קריסטלים בוסטיבולום של האוזן התיכונה או לבעיות של עמוד שדרה צווארי. בדיקות הVEP לא נראות כל כך רלבנטיות אלא אם כן בבדיקה או באמנזה היו עוד תלונות שיחשידו לכיוון של MS ובדיקת הBERA המדגימה את ההולכה מהאוזן למרכזי השמיעה במוח יכולה לעזור למקם את התלונות של הסחרחורות מבעיה פריפרית לבעיה מרכזית אבל למען האמת גם היא לא כל כך משמעותית אלא אם יש בעיות שמיעה או חשד לMS.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי