אירוע מוחין

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

26/06/2001 | 13:53 | מאת: שחר

דוקטור נכבד !! האם אירוע מוחין יכולה להתפתח כסיבוף מדלקת ריאות ? האם אירוע מוחי יכול להתפתח כתוצאה מחבלה סתם ? בתודה מראש. שחר

27/06/2001 | 20:53 | מאת: דר' דניאל גוטליב

אירוע מוחי נגרם על רקע גורמי סכון מסוימים כמו יתר לחץ דם, סוכרת ואחרים ולפעמים גם ללא שיש גורמי סכון כאלו כלל. דלקת ראות איננה גורם סכון מקובל לאירוע מוחי אם כי לאחרונה היה מחקר אחד שהראה שיש קשר בין הארעות של דלקת ראות ושבץ מוחי. אבל גם ללא שנכנס למשמעות המדעית של מחקר זה שהדיון בה חורג ממטרות הפורום אפשר להגיד שלעיתים מחלות זהומיות קשות כמו דלקת ראות המתרחשות אצל אנשים מבוגרים מאוד יכולות לגרום להתפתחות של נסיבות שבהן יופיע שבץ מוחי. למשל התיבשות, בעיות לב וגם כאמור דלקת ראות קשה בעצמה. לסכום דלקת ראות איננה הגורם הישיר לאירוע מוחי אבל לעיתים במהלך דלקת ראות קשה אצל אדם מבוגר וחלש מתרחש גם אירוע מוחי. לגבי חבלת ראש התשובה מעט שונה. חבלת ראש קשה יכולה לגרום לנזק מוחי כולל שטף דם מוחי. כאשר מתרחש שטף דם כזה עקב חבלת ראש , זהו איננו אירוע מוחי במובן הצר של המושג, אלא חבלת ראש, אבל ההסתמנות בעצם דומה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי