דרלין לטיפול מונע למיגרנות- הודעה לד'ר גוטליב

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

16/09/2004 | 12:38 | מאת: איריס

ד"ר גוטליב שלום וחג שמח ! מקווה שהגעתי לפורום הנכון. קיבלתי ליפני 5 ימים את הדרלין כטיפול מונע למיגרנות, לוקחת בשלב זה כל יום כדור של 10 מ"ג, עם עליה בהדרגה, עד 4 כדורים ביום. רציתי לשאול מס' שאלות שמטרידות אותי: 1) האם הכדור מוריד חשק מיני אצל נשים. 2) האם בעקבות האטת קצת חילוף החומרים תיתכן השמנה ? 3) האם גורם להפרעות שינה ? היות וגם כך יש לי קשיים רבים בהרדמות ולילות לבנים. 4) האם זה נכון שאי אפשר להפסיק לקחת את הכדור ברגע שמתחילים ? 5) מה קורה כאשר מפסיקים לקחת את הכדור, מה יכול לקרות בגוף . אשמח למענה על כל שאלותי שנה טובה לך איריס

17/09/2004 | 15:40 | מאת: דר' דניאל גוטליב

מצטער אבל זה אינו הפורום המתאים.

18/09/2004 | 12:44 | מאת: איריס

ד"ר גוטליב תוכל לכתוב לי לאיזה פורום עלי לפנות ??? תודה, איריס

17/09/2004 | 18:46 | מאת: טוני

אני רופא משפחה ואנסה לענות לך על מה שיודע...... הכדור אינו ידוע כמפריע להרדם (להפך בחלק מחולים שהם מתוחים ועצבניים יכול אפילו לעזור להרדם ע''י כך שמוריד את הטונוס ה''אדרנליני'' של הגוף. מבחינת מין הכי ידוע זה הפרעות זיקפה בגברים (כמובן רק באחוז קטן ממקבלי הכדור) ולגבי חשק לא שמעתי ולא ראיתי במטופליי. אין שום בעיית התרגלות לכדור אך אם תחליטי להפסיק מכל סיבה שהיא - לעשות זאת בהדרגה (תוך מספר ימים להוריד את המינון עד הפסקת התרופה) כי בתרופה מקבוצה זאת לגבי השמנה -לא נראה לי שזה משפיע השפעה משמעותית על המשקל (לפחות בחולים שלי לא יצא לי לשמוע תלונות). שתהיה שנה טובה וללא לילות לבנים......... רק אושר

17/09/2004 | 20:40 | מאת: איריס

טוני היי !! המון תודה על תגובתך........האמת שהרגעת אותי בכל המובנים.... שתהיה לך שנה נפלאה ! איריס

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי