ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

11/09/2004 | 11:14 | מאת: גל

שלום רב. אבי בן 80 ,לפני מס ימים עבר ארוע התוצאה הנתונה לעכשיו (לאחר 4 ימים) חוסר יכולת של הזזת יד ימין, רגל ימין, אובדן כושר דיבור ויכולת בליעה. שאלתי, לאחר כמה זמן ניתן לקבוע את חומרת הנזק והפיכותו האם יש קשר בין יכולת הדיבור ליכולת הבליעה . תודה.

11/09/2004 | 12:39 | מאת: דר' דניאל גוטליב

אנחנו מסתכלים על תום החודש הראשון כנקודה משמעותית בזמן כדי להעריך את הנזק המוחי לאחר שבץ ובאופן גס אפשר להגיד ש90% מההחלמה (ספונטנית או לאחר עזרה שיקומית) תתממש עד אז אבל גם שאירת ההחלמה חשובה מאוד ואפשר להסתכל על תום 3 ו6 חודשים מהאירוע כנקודות משמעותיות בזמן למימוש מלוא ההחלמה. החלמה בבליעה מהירה יותר לקרות מאשר החלמה בדבור. הצלחה פנה לאתר שלנו כדי ללמוד יותר על ההחלמה מאירוע מוחי וכיצד לעזור לנפגע www.pnaivebriut.com

11/09/2004 | 15:41 | מאת: גל

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי