קצב התקדמות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

30/08/2004 | 22:17 | מאת: מאיר

שלום ד"ר גוטליב אבי לאחר אירוע מוחי לפני כ חודשיים ו לערך בחודש האחרון נמצא בשיקום אבי הגיע לבית החולים ללא יכולת בליעה ושיתוק מלא ביד וברגל שמאל . כיום אבי אוכל בצורה עצמאית {דיסתית } יד שמאל עדיין משותקת לחלוטין רגל שמאל כרגע אבי מסוגל להרים ולהוריד העניין הוא שעדיין ללא יכול שליטה על הרגל האם ישנה דרך לעזור בכל דרך או שהזמן יעשה את שלו האם יכול להיות שיפור גם ביד או עצם העובדה שעד היום אם לא היתה התקדמות כנראה שלא יהיה ניתן להניע איבר זה. האם אפשר בכלל לדבר על פרק זמן ממוצע למקרים אלו. אבי בן 75 . תודה מאיר

31/08/2004 | 22:09 | מאת: דר' דניאל גוטליב

ישנן דרכים רבות לעזור לרגל לחזור לשליטה שתהיה לפחות חלקית (להשען עליה) כדי לחזור להליכה. יותר חשוב לוודא שששווי משקל חוזר בעמידה. אם היד לא החלה לנוע עד היום קרוב לודאי שתשאר פגועה בצורה קשה אבל אולי עוד תוכל לשמש כיד עזר לפעולות של היד השנייה. בדרך כלל ההתקדמות המשמעותית ביותר מתרחשת בתוך 3 החודשים הראשונים לאחר האירוע. קרא יותר על המהלך וההחלמה לאחר אירוע מוחי באתר שלנו www.pnaivebriut.com בהצלחה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי