פרסטזיה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

30/08/2004 | 19:18 | מאת: רופא משפחה

אישה בת 50 ללא גורמי סיכון, הופעה פתאומית של נימול בחצי פנים שמאל ללא תלונה אחרת. היתה במיון ,נבדקה ע''י נוירולוג , ללא סימנים נוירולוגיים, לא מתאים לפיזור של טריגמינוס, שוחררה ללא שינוי עם המלצה לדופלר צואר ואספירין. עבר יום - אול יש שיפור קל אך עדיין פרסטזיות \ היפוסטזיות . וגם מרגישה זאת בעורף. בבדיקה יש ירידה בתחושה למגע בחצי פנים עם גבול בדיוק! באמצע. האם לאור כך שיש גם תלונות בעורף ,המקור יכול להיות אוקסיפיטלי? אם זה לא בעיה מרכזית , האם זה יכול להיות ביטוי של מיגרנה? (אין כאב ראש) מה האפשרויות? תודה

31/08/2004 | 22:05 | מאת: דר' דניאל גוטליב

בעיות בחוליות עמוד שדרה צאוורי גורמות לפרסטזיות בפנים שאינן מוגבלות לפזור הטריגמינלי אלא גם לאזורים אחרים (קצה הלסת האחורי אינו מעוצבב על ידי הטריגמינלי אלא על ידי הצרויקלי הראשון וכדאי לבדוק גם שם) , הופעת פרסטזיות עם גבול חד באמצע הפנים תמיד מחשידה לכיוו לא אורגני, ירידה בכל ענפי הטריגמינלי הייתה צפויה לגרום גם לירידה בהחזר הקורניאלי ולבעיות מוטוריות בתנועת הלסת (הענף המוטורי של הטריגמנלי). אם יש גורמי סכון (יתר לחץ דם וכו) מוצדק לבצע גם בדיקות עזר כמו דופלר כדי לבדוק אטיולוגיה וסקולרית אבל אם ה שליליות צריך שקול ברצינות להפסיק את האספירין. נראה שלא יהיה לך מנוס מלהתיעץ שוב עם נוירולוג..בהצלחה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי