אלפי תודות + שאלה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

22/08/2004 | 21:34 | מאת: אסתי וייס

לדר' גוטליב שלום רב, משפחתי ואני מודים לך על תשובתך שמעודדת אותנו להמשיך ולדבר , לשיר ולחבק את אבי גם במצבו .( תרדמת) אני רוצה להודות לך על האתר היפה והמועיל שלך. ברשותך אשאל מספר שאלות ( אם אתה לא צופה בשידורי האולימפידה).. א. מה ההבדל בין תרדמת לחולה גיטטיבי? האם יש הבדל לגביי הסיכוי להתעוררות? ב. האם יש מחקרים המסבירים את הסיבות להתעוררות של אנשים ( טיב הפציעה? הזמן שחלף? תמיכת משפחתית?) ג. לפני מספר שבועות קלינית תקשורת חשבה שהיא ראתה רפלקס בליעה אצל אבי, כאשר ניסו שוב סירב אבי אפילו לפתוח את הפה. מה דעתך בנושא? מודה לך אסתי

26/08/2004 | 22:00 | מאת: דר' דניאל גוטליב

תרדמת היא מצב של אי ספיקה מוחית עקב נזק למרכזי העוררות המוחיים. מצב וגטטיבי הוא מצב שבו מרכזי העוררות והשינה חזרו לתפקד ויש מעין מחזור ערנות-שינה בסדר היום של החולה אבל הקשר עם מרכזי המוח הגבוהים בהם מרוכזת התודעה והחשיבה מנותק. מצב כזה יכול להמשך תקופה ארוכה וצריך להערך לכך מבחינה נפשית. הגורם השכיח ביותר להתעוררות מתרדמת היא ירידה בבצקת המוחית סביב אזור הנזק המוחי וחזרה לפעילות של מרכזים מוחיים שהיו מדוכאים עקב הלחץ שהבצקת הזו יצרה. קשה להעריך מצב כזה כמו שאתם מתארים שבו המטופל מסרב לפתוח את הפה כי הוא יכול להיות רצוני אבל לעיתים קרובות מדובר בהתנהגות אוטומטית ולא באקט רצוני. צריך פשוט לחזור שוב ושוב, מדי מספר ימים על הניסיון להאכלה. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי