בהמשך למכתבי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

22/08/2004 | 14:04 | מאת: חנה

שכחתי להוסיף פרט חשוב- מאז הארוע, היינו מזה כחודש, אני לוקחת כאמור סימבאסטטין 10 מ"ג.עם לקיחת הכדור הנ"ל, התחלתי לסבול מכאבי שרירים חזקים, בחלק האחורי של השוקיים ובחלק הקדמי של הירכיים. בעקבות כך עברתי בדיקת CPK שנמצא בתחום הנורמה. ועם זאת הכאבים ממשיכים ואף מתעצמים. היום בבדיקת כולסטרול חוזרת (כאמור חודש לאחר נטילת הסימבסטטין נמצאה רמת כולסטרול כללית של 154, LDL=102. שאלתי: לאור רמת הכולסטרול הזו ובשל כאבי השרירים, האם לדעתך אפשר להפסיק או להקטין את המינון של הסימבסטטין?? או, לחילופין, להמליץ לי על כדור אחר שאינו גורם לתופעת לוואי זו? בתודה מראש, חנה

26/08/2004 | 21:51 | מאת: דר' דניאל גוטליב

מתנצל על האחור בתשובה. ראשית כל הייתי מפסיק את התרופה למספר שבועות כדי לוודא שאכן היא הגורם לכאבים. אני חושש שאם תרופה זו גרמה להם אז גם תרופות אחרות מאותה קבוצה יגרמו לכך ועל כן כדאי לבדוק זאת באמצעות הפסקת הטיפול. בהצלחה

31/08/2004 | 00:17 | מאת: חנה

ראשית לכל, תודה על תשובתך.אודה לך מאד, אם תוכל לענות לי על שאלה נוספת- מאחר וכאמור הסימבסטאטין גורם לי לכאבי שרירים קשים, ובתשובתך הבהרת לי כי סטאטינים אחרים גם הם עלולים לגרום לי לתופעה דומה- האם היית ממליץ על שמוש בניאצין? בתודה מראש, חנה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי