שיקום לאחר ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

10/08/2004 | 23:54 | מאת: עמוס

דוקטור שלום אמי מאושפזת בבית חולים לאחר קבלת ארוע מוחי. במצבה כיום רגל ויד ימין משותקים וכמו-כן נפגעה יכולת הדיבור.ע"פ המלצת הרופאים היא מתוכננת להשלח לשיקום באחד המוסדות הבאים: בית הזהב בבת-ים או בית רבקה בפ"ת, להבהרה אמי בקופת חולים כללית. מבקש: א. דעתך האישית למוסדות הנ"ל ותגובות ממשוקמים מהעבר. ב. כיצד עלינו לקבל החלטה באופן עצמאי איזה מוסד עדיף, כאשר מטרתנו כמובן שיקום אופטימלי ומקצועי ביותר בהיבט של פיזיוטרפיה וקלינאית תקשורת לאחר הארוע.

11/08/2004 | 00:03 | מאת: דר' דניאל גוטליב

כמנהל לשעבר באחד מהמוסדות האלו אני נמנע מהלביע דעה אבל הבא בחשבון את הבאים: 1. כמות הרופאים המומחים בבית החולים שבו תבחר. הרפואה המודרנית צועדת בסופו של דבר על מומחיות ולמרכיב הזה חשיבות. 2. הקרבה של בית החולים לבית המשפחה. ככל שייקל עליכם לבוא לבקר את המטופל מדי יום ואפילו לכמה דקות כך יעזור לו ולצוות, כך שבנוסף להתחשבות ב1 אפשר להתחשב גם בקרבת בית החולים המוצע לבית המשפחה. סיבה נוספת לכך היא הקלות היחסית שבה תוכלו במשך הזמן לקחת את המטופל לחופשה קצרה בבית. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי