לאחר דימום מוחי וצינטורי מוח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

12/03/2024 | 02:31 | מאת: סאל

שלום אדבר בקצרה אני אחרי דימום במוח עברתי ניתוח avm עם נקז 2 ניתוחים נרשם בסיכום הרחבת חדרים במוח לא משמעותי , נשארתי בטיפול נמרץ שבועיים ושטחרתתי לבית עם תרופות אחרי זה הוצמנתי לצינטור מוחי נכנסו בעורקי צוואר גם נשארתי שבועים בטיפול נמרץ אחרי זה המשכתי עם אותם תרופות , ולאחר מכן הוזמנתי ל mri +mra והוזמנתי לביקור אצל הרופא המנתח , בדקת את הצילומים והוזמנתי לצינור אבחנתי , בצינטור הזה היה בהרדמה מקומית היה קשה למרות שכולם היה קשה נפשי ופיזי , אחרי הניתוח רשם הרופא המנתח כמה הערכת בסיכום הרופאי שלי הערכת פסיכטרית וקוגנטיבית ועוד הערכת נוירולגית , כל ההערות האלו הרופא המשפחה שלי מתנגד להם לתת לי הפניות להמשך טיפול אתן דוגמה בסיום האחרון של הרופא המנתח כתב שעלי לבצע בדיקות יומיות סוכר ולחץ דם , הרפוא לא לקח את זה ברצינות וחא נתן לי מענה עבור הבדיוקות ועבור ההערכות גם מתנגד לתת לי הפניות , עכשיו בסיכום הרופא המנתח אני אמשיך טיפול קרינתי נוירדולוגיה פולשנית בבלינסון , עכשיו התורים מאוד מאוד רחוקים כל הניתוחים שעברתי הם בטווח 7 חודשים כולל הכל הבדיוקת והכל , בנתיים אני מחכה לביקור רופאה בבלינסון ואמשיך איתו הטיפול הקרינתי בשלב זה מאס הניתוח הראשון יש לי בעיות בראיה ועיפות בראייה עייפות בדיבור ונהיתי עצבני מכל דבר , ומצד שני אני אבא ל 4 ילדים ובחור צעיר בן 36 , ומפתח לחזור לתפקד כרגיל לצאת לנשום אוויר לחזור לעבוד לאט לאט , מדי פעם יש לי סחרחורת וכאבי ראש , ולפעמים מרגיש כמו זרם חשמל תוקף , מאוד מפחד מזה , האם זה משהו טבעי ההתקף הזה , מה אעשה כדי לשפר את עצממי , לוקח כדורים בלי סוף , נגד פרכוסים ולשומנים ונקסיום , מה אתה מציע לעשות ואיך לצאת מהמעגל המפחיד אותי , נסיתי לחזור לעבודה אך לא הצלחתי סחרחורת ועייפות קשה , יש לך עצות מאעפה אתחיל , תודה רבה

שלום, אתה מתאר מצב מורכב שלא ממש ניתן להעריך בהתכתבות בפורום באינטרנט. לגבי העייפות שתארת, היא תופעה שכיחה אחרי אירוע מוחי, אם כי אצלך ייתכן שיש לה עוד סיבות. הנה משהו שכתבתי בנושא: https://www.stroke-guide.co.il/impaired/tiredness-after-stroke/ וגם זה: https://www.stroke-guide.co.il/impaired/tiredness-after-stroke-treatment/ חשוב מאוד לעבוד עם רופא משפחה שאתה סומך עליו. אם יש קושי מול הרופא הנוכחי, אפשר לשקול לעבור לרופא אחר. לגבי התרופות, אפשר לבדוק עם הרופא אם כל מה שאתה לוקח אכן הכרחי. יש גם רופאים שנותנים ייעוץ בנושא בתשלום. כדאי להתחיל לבנות סדר יום שכולל פעילות גופנית, תזונה טובה ומנוחה. פסיכולוג שיקומי יכול לעזור לארגן את החשיבה כדי שאפשר יהיה להתקדם בהדרגה. הדברים האלו יכולים לעזור להפחית את תחושת ה'הצפה' מכל כך הרבה אירועים בפרק זמן קצר, ולבנות תוכנית פעולה להמשך. בברכה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי