שאלה על חזרה לתפקוד 3 חודשים אחרי אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

10/12/2023 | 10:35 | מאת: רועי

שלום, אבי בן ה66 - קיבל אירוע מוחי לפני קצת יותר משלושה חודשים. השבוע הוא מסיים את השיקום. המצב כרגע: ברגל שמאל יש התקדמות איטית - הוא יכול ללכת בעזרת מקל עם בסיס רחב, עם תמיכה של אדם נוסף. יש בעיות של שיווי משקל. יד שמאל - יכול לסגור, יכול להוריד אותה ולמשוך לכיוון הגוף. לא יכול לפתוח כל כך ולא יכול להרים. באופן כללי הוא עדיין די חלש, אבל בעל מוטיביצה לעבוד קשה. האם יש באמת אפשרות להגיע למצב כלשהו שהוא יחזור להיות עצמאי עם פזיותרפיה אינטנסיבית?

רועי שלום, אני יכול לומר לך שכמעט תמיד כשאני מתחיל שיקום אינטנסיבי עם אדם כ-3 חודשים לאחר האירוע, והאדם משתף פעולה - מתרגל ומיישם לאורך זמן, יש שיפור משמעותי בתפקוד. כדי לומר משהו מדויק יותר ספציפית לגבי אביך צריך לבדוק אותו באופן יסודי. בהצלחה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי