תנועה איטית עקב כמה מקריצהתעלפות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

29/07/2023 | 00:02 | מאת: אני

שלום , אבא שלי בן 73. לפני כשנה היו לו 3 מקרי התעלפות/ איבוד הכרה לפרק זמן קצר פעם אחת מלווה בפירכוס. מאז התנועות שלו איטיות ממש . הרופאים לא קבעו שהיה אירוע . גם נירולוג שבדק אותו לא ראה פגיעה. כמו שאמרתי התנועות מאד איטיות הליכה וגם הדיבור . אחרי המקרים אובחן כחולה סרטן והוא מטופל . הרופא לא מסכים לשלוח לשיקום כי אף אחד לא קבע שיש פגיעה . מה אתה מייעץ? והאם שיקום רלוונטי?

שלום, יש מקום להמשך בירור רפואי, אולי אצל נוירולוג המתמחה בהפרעות תנועה. כדאי לשוחח עם רופאת המשפחה - זה תפקידה לעזור לכם לברר את הסיבה לתופעות שתארת. במקביל להמשך הבירור יש מקום לתרגול פיזיותרפי במסגרת שיקומית או אחרת. כעקרון, אם קיימת ירידה משמעותית בתפקוד אפשר לדרוש מהקופה שיקום על בסיס הירידה בתפקוד גם אם הגורם אינו ברור עדיין. בברכה, זאב

29/07/2023 | 21:59 | מאת: אני

היי תודה רבה על התשובה , הקופה מצידם הציעו לשלוח למיון ושם לבצע בדיקות מקיפות . אבל הפחד שלי שלא יימצא כלום . ולא יצא מזה כלום תכלס . ביקשתי שישלחו לשיקום . אמרו שאין דבר כזה כשאין אבחנה מדויקת . אם הם ישלחו לשיקום איפה זה אמור להיות בבית חולים ? ואיך אפשר לפנות אליהם לגבי זה ? לגבי תרגול פיזורתרפי אפשר אצל כל פיזיותרפיסט או שצריך מישהו מומחה למקרה ? אתם יש לכם מכון? ואיפה אתם נמצאים?

שיקום במערכת הציבורית יכול להיות במסגרת אשפוז או כשהאדם ישן בביתו. לפירוט ראי: https://www.stroke-guide.co.il/rehab/%d7%a9%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%9d-%d7%91%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%9c%d7%90%d7%97%d7%a8-%d7%90%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a2-%d7%9e%d7%95%d7%97%d7%99/ לדעתי בהחלט יש מקום לדרוש שיקום על בסיס ירידה תפקודית משמעותית (אם קיימת), גם אם הסיבה לא ברורה. לפי מה שאת מתארת נראה שאת צריכה לחפש שיקום נוירולוגי. אני עושה שיקום בבית המטופל (באיזור המרכז), באופן פרטי. יש אחרים שמטפלים במסגרת מכוני פיזותרפיה. בהצלחה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי