חזרה לתפקוד לאחר אירוע קשה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

21/07/2023 | 16:01 | מאת: עיניים

אני בן 52 לפני שנתיים עברתיארוע קשה עברתי שיקום בבית החולים בני ציון בחיפה לאחר מכן עוד שיקום בקופת חולים כללית והיום אני עובר שיקום נוסף באופן פרטי פעמיים בשבוע ועדיין לא חזרתי לעצמי המצב יותר טוב ואני עושה הליכות של שעה ומתנהל עצמאי אך זה לא אותו דבר כמו לפני הארוע האם יש מצב לחזור לתפקוד כמו לפני הארועמבחינת הליכה תפקוד כתפיים וזכרון

שלום, שאלה טובה. לגביך אישית - אין לי אפשרות לענות בלי לבדוק אותך בדיקה גופנית מקיפה. באופן כללי, מידת השיקום תלויה בהרבה גורמים. לפירוט ראה המאמר "מה משפיע על התפקוד לאחר אירוע מוחי?" במדריך לשיקום אחרי אירוע מוחי: https://www.stroke-guide.co.il/function/%d7%9e%d7%94-%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%99%d7%a2-%d7%a2%d7%9c-%d7%aa%d7%a4%d7%a7%d7%95%d7%93-%d7%9c%d7%90%d7%97%d7%a8-%d7%90%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a2-%d7%9e%d7%95%d7%97%d7%99/ שיקום אינטנסיבי יביא אותך הכי רחוק שאפשר להגיע. עם זאת, לפעמים נשארת פגיעה בתפקוד שלא ניתן 'לתקן'. במקרים כאלה צריך למצוא דרך לעקוף את המגבלות שנשארו, בין היתר על ידי שימוש בעזרים שונים. לאחר מספר שנים מגיעים לרמת תפקוד שהיא "הנורמלי החדש" ואיתה ממשיכים הלאה. בברכה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי