סבתא שלי עברה אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

26/06/2023 | 11:24 | מאת: רחל

סבתא שלי עברה אירוע מוחי 3 פעמים באירוע השני צד אחדרדום ובאירוע שלי היא לא מדברת בגלל הפגיעה והיום אני רואה שהיא מזיזה תצד הרדום ואני לא יודעת אם זה רפלקס או באמת מזיזה כי כל הזמן הזה היא לא הזיזה היא חשבה שאין לה יד והיא מרימה תיד ונעזרת גם ביד ימין כדי להזיז תצד הרדום איך אני באמת יודעצ אח זה רפלקס או לא והאם יש דרך לעזור לצד הזה לחזור שוב לתפקד??

שלום, שתי דרכים שאפשר לנסות כדי להתרשם אם התנועה בצד שמאל היא תנועה רצונית: א. אם היא מבינה אותך, לבקש ממנה להזיז את צד שמאל ולראות אם יש תנועה בתגובה לבקשה. ב. להתבונן ולהתרשם אם סבתך מנסה להשתמש בצד שמאל כדי להגיע לחפצים, לתפוס דברים וכו' בברכה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי